Domovská stránka > J > Jak Udělat Z Malého Písma Velké?

Jak udělat z malého písma velké?

Chcete-li při práci s Wordem převést text v dokumentu z malých písmen (minusek) na velká (verzálky) nebo naopak, tento text označte a stiskněte kombinaci kláves Shift+F3.

Přečtěte si více

Podle toho, jak udělat z malých písmen velká excel?

Pokud chcete text převést na malá písmena, zadejte =LOWER(A2). V případech, kdy potřebujete převést text na velká písmena, použijte =UPPER(A2) a nahraďte A2 příslušným odkazem na buňku. Co je to Kapitálka ve Wordu? Kapitálky jsou vyznačovací řez písma latinky, u kterého mají písmena tvar verzálek (velkých písmen), avšak velikost běžných malých písmen, minuskulí.

Když to vezmeme v úvahu, jak vypnout velká písmena ve wordu?

Přesuňte se na kartu Kontrola pravopisu a mluvnice v levém panelu a konečně zvolte Možnosti automatických oprav. Word 2010: Klikněte na Soubor v levém horním rohu, zvolte Možnosti na levé straně. Klikněte na Kontrola pravopisu a mluvnice a následně Možnosti automatických oprav. A další otázka, jak vypnout automatické velké písmeno po tečce? Je to snadné, stačí si zobrazit Automatické opravy, nabídka Nástroje | Automatické opravy. Zobrazené okno obsahuje několik karet, vyberte kartu Volby. Třetí položka je přesně to nastavení, které hledáme: každé první písmeno věty bude velké. Zrušte zatržítko ve druhém sloupci, který je nadepsaný písmenem T.

Kdy se píše velké a malé písmeno?

Pokud se jedná o jména vlastní, řídíme se základním pravidlem, že ve vlastních názvech píšeme vždy velké počáteční písmeno. Pokud následují jména obecná, píšeme malé počáteční písmeno. Také, jak psát velká písmena na klávesnici? Chceme-li napsat velké písmeno, musíme si pomoct klávesou „Shift“. Při držení této klávesy a současném stisknutí klávesy s písmenem se dané písmeno napíše velké.

Jak správně psát velká písmena?

Velká písmena píšeme ve vlastních jménech označujících osoby, zvířata, některé věci, místa apod. Hlavní funkcí vlastních jmen je totiž označení jedné konkrétní osoby/věci či určitého zvířete, aby bylo možné je jednoznačně odlišit od ostatních bytostí a předmětů s obdobnými charakteristickými znaky. Jak udělat ve Wordu kapitálky? kapitálkamiWordu

Dejte pozor na to, že tato klávesová zkratka přepíná tři stavy:

  1. první písmeno věty či slova velké (verzálky), ostatní malé (minusky)
  2. všechna písmena velká (verzálky)
  3. všechna písmena malá (kapitálky)

Co jsou minusky?

Minuskule (malá písmena, minusky) jsou forma písmen (v latince a, b, c, …), jejich opakem jsou velká písmena (majuskule: A, B, C, …).

By Cost

Jak zjistit rychlost internetu v PC? :: Jak se dělají kapitálky ve Wordu?
Užitečné odkazy