Domovská stránka > J > Jak Zjistit Název Písma?

Jak zjistit název písma?

Já používám v Chromu WhatFontTool, existuje ale mnoho dalších možností, například Fonts Ninja, který funguje pro Safari, Chrome i Firefox. Použití je velmi jednoduché: plugin nainstalujete do prohlížeče. v momentě, kdy potřebujete zjistit, o jaký font se jedná, ho aktivujete přes ikonu v liště prohlížeče.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, co je font ve wordu?

Styl písma – font

Každé písmeno či znak, který napíšeme, má nutně nějakou specifickou podobu.
Jaké písmo? WhatFont. WhatFont je skvělá aplikace (i webové rozšíření), která vám jedním kliknutím prozradí, o jaký font se jedná. Dnes se bez ní prakticky neobejdu a již jsem díky ní objevil spoustu překrásných písem! Navštivte https://whatfontapp.com nebo se podívejte na zmíněné webové rozšíření (pro Chrome a Safari prohlížeče).

Co to je bezpatkové písmo?

Bezpatkové písmo (též sans-serif nebo jen sans) je typografické písmo neobsahující serify (patky). Pojem sans-serif pochází z angličtiny, kde vznikl použitím francouzské předložky sans [sã], „bez“ a výrazu serif nejasného původu. Lidé se také ptají, jaké písmo neunavuje oči? Bezpatkové písmo je čitelné i v menších velikostech a hodí se použít u delších textů. Takže je praktické pro různé návody, příručky, ale najdete ho i v knihách. Pokud na webu plánujete psát dlouhé návody, použijte bezpatkové písmo. Dalším důvodem k použití vám může být fakt, že neunavuje tolik oči.

Jak poznat typ fontů?

Jedničkou pro zjišťování fontů je online služba WhatTheFont. NAvíc je možné nahrát soubor z počítače, či zadat URL adresu. Pokud tedy potřebujete zjistit, jak se dané písmo jmenuje, doporučujeme WhatTheFont rozhodně vyzkoušet! Lidé se také ptají, co je to patkové písmo? patkami. Patky jsou krátké vodorovné čáry, které leží na základní lince textu a umožňují text plynuleji sledovat. Pokud tištěné písmo patky nemá, nazýváme jej bezpatkové. Typickým patkovým písmem je font Times New Roman, typickým bezpatkovým písmem je font Arial.

Když to vezmeme v úvahu, jaký font použít?

Nic nezkazíte použitím bezpatkového písma jako je Helvetica, Verdana, Century Gothic nebo moderní Futura. V menší velikosti má dobrou čitelnost Calibry. Z patkových fontů zvolte třeba Cambria. Písmo Times New Roman je tak trochu nudné, hodí se spíše pro dlouhé tištěné texty, například do novin. Můžete se také zeptat, jak vložit vlastní font do wordu? „Zazipovaný“ soubor s instalačním souborem fontu. V otevřeném okně instalačního souboru klikni nahoře na tlačítko „Instalovat“ a je hotovo. Ve Wordu si pak stačí ověřit, jestli tam nové písmo opravdu je. Nový font najdeš nejen ve Wordu, ale v celém balíčku Office (Power Point, Excel) i v Malování.

Může se také zeptat, jak udělat ve wordu kapitálky?

Pokud chcete u textu použít kapitálky, vyberte text a potom na kartě Domů ve skupině Písmo klikněte na šipku v pravém dolním rohu. V dialogovém okně Písmo v části Styl zaškrtněte políčko Kapitálky. Pokud chcete změnu případu vrátit zpět, stiskněte kombinaci kláves CTRL+Z.

By Sybyl Catalfamo

Jak dát nový font do Wordu? :: Co to je reprodukce?
Užitečné odkazy