Domovská stránka > J > Jak Zjistím Kdy Byl Článek Zveřejněn?

Jak zjistím kdy byl článek zveřejněn?

Jak zjistit stáří webové stránky

  1. Do Googlu zadejte dotaz, kterým stránku najdete.
  2. Odkazem Pokročilé vyhledávání vpravo od vyhledávacího pole otevřete formulář rozšířeného hledání.
  3. V poli Datum zvolte minulý rok a spusťte nové hledání tlačítkem Vyhledat Googlem vpravo nahoře.

Přečtěte si více

Jak zjistit datum vydání článku?

Většina webů uvádí datum publikace pod názvem článku vedle jména autora. Stačí zkontrolovat datum hned na začátku textu článku nebo pod nadpisem. Ve výjimečných případech je datum pod článkem, takže byste jej měli zkontrolovat, pokud jej pod nadpisem nenajdete. A další otázka, jak zjistit datum úmrtí? Víte, že zemřel cca před 8-10 lety na území ČR. Vzhledem k tomu, že se jedná o Vašeho otce, datum a místo úmrtí můžete zjistit podáním žádosti o výdej údajů z evidence obyvatel. Žádost je třeba podat na předepsaném tiskopise a zaplatit správní poplatek.

Jak zjistit věk?

Věk je vlastně rozdíl data - dnešního aktuálního data a data narození. Věk může být vyjádřen lety, měsíci nebo dny, případně jejich kombinacemi (např 19 let 2 měsíce 10 dní). Jak zjistit na Facebooku Kdo má narozeniny? Na stránce vyhledávání klepněte na pole "Vyhledávání" nahoře a zadejte narozeniny ". Poté z výsledků vyhledávání vyberte "Narozeniny". Nyní jste na obrazovce "Narozeniny". Zde uvidíte narozeniny všech vašich přátel na Facebooku.

Jak zjistit autora článku?

V případě, že není tvůrce známý, tento údaj se vynechává a je vhodné uvádět vedlejší tvůrce. V některých případech lze jako tvůrce uvést významného editora. Harvardský systém (viz Metody citování a odkazování) umožňuje místo autora, v případě že je autor neznámý, uvést zkratku Anon." Jak zjistit poslední úpravu stránky? Pokud jde o statickou stránku, dá se zjistit datum úpravy dokumentu. Ve Firefoxu: Pravý klik do prázdného místa na stránce - View page info (popř. český ekvivalent) a zobrazí se okno s vlastnostmi HTML dokumentu, kde je i datum úpravy. U dynamicky generované stránky bude dnešní.

Také, jak zjistit informace o stránce?

Informace o stránce

Okno Informace o stránce

  1. Klikněte na zámek. v levé části adresního řádku. Otevřou se informace o daném serveru.
  2. V nich klikněte na šipku.
  3. Klikněte na tlačítko Více informací.
Jak najít staré webové stránky? Pro pátrání v hlubší minulosti stránky jsou vhodné archivační nástroje tzv. wayback machines na https://web.archive.org nebo na českém webarchivu na adrese https://www.webarchiv.cz/. Světový webarchiv průběžně ukládá otisky všech webových stránek, které kdy byly na internetu.

Jak zjistit jak je stary notebook?

Nejjednodušší způsob, jak zjistit stáří notebooku, je ten, že se podíváte na výrobní štítek na spodní straně přístroje. Datum výroby je tam v mnoha případech uvedeno. Štítky jsou však provedeny odlišně – záleží totiž na výrobci i modelu, jak jsou údaje vyznačeny.

By Halfon

Jak zjistit datum pohřbu? :: Jak nastavit datum u fotek?
Užitečné odkazy