Domovská stránka > J > Jak Nastavit Datum U Fotek?

Jak nastavit datum u fotek?

Umístění data na fotografie již dnes nepředstavuje nikterak složitou záležitost. Většina z nás zcela jistě vlastní digitální fotoaparát. Ten ve svém nastavení přímo obsahuje položku zobrazení data v nejrůznějších formátech. Stačí tak tuto funkci aktivovat a na pořízených fotografiích se automaticky zaznamená datum.

Přečtěte si více

Jak změnit EXIF informace?

Upravovat metadata u fotografií můžete přímo ve Windows.

Pouze stačí soubor (či více) označit kliknout na něj pravým tlačítkem myši. Skrze volbu Vlastnosti – Podrobnosti – Odebrat vlastnosti a osobní informace pak můžete údaje opět jednoduše měnit či mazat.
Co je to EXIF informace? Exif (zkratka z anglického Exchangeable image file format) je specifikace pro formát metadat, vkládaných do souborů digitálními fotoaparáty. Informace se vkládají do existujících souborových formátů, jako je JPEG, TIFF revize 6.0, PNG a RIFF WAVE.

A další otázka, jak odstranit exif informace?

Odstranění soukromých informací není jinak složité. Klikněte na snímek pravým tlačítkem myši a z nabídky vyberte »Vlastnosti«. Přejděte na záložku »Podrobnosti« a dole najděte volbu »Odebrat vlastnosti a osobní informace«. V nově otevřeném okně máte možnost vlastnosti odebrat. Jak nastavit u fotek místo? Androidem

Jak přesunout fotografie a videa z mobilu na kartu?

  1. Otevřete správce souborů v telefonu.
  2. Najděte a otevřete složku fotoaparátu nazvanou často jako „Camera“.
  3. Označte všechny fotografie kliknutím na Vybrat vše.
  4. Zvolte Přesunout a vyberte, kam se mají soubory přenést.

Jak zjistit polohu z fotky Iphone?

Vyhledání dříve odhadovaných poloh

  1. Spusťte na iPhonu nebo iPadu aplikaci Fotky Google .
  2. Vpravo nahoře klepněte na profilovou fotku nebo iniciálu účtu Nastavení Fotek Google Poloha. Zdroje polohy.
  3. Klepněte na Zobrazit a spravovat odhadované polohy.
Jak vypnout metadata? Odstranění metadat ve Windows

Pokud kliknete pravým tlačítkem myši na soubor, vyberete možnost Vlastnosti a následně se přepnete na kartu Podrobnosti, dostanete informace o uložených metadatech jako na dlani. V případě, že je budete chtít odebrat, stačí využít odkaz zcela dole – Odebrat vlastnosti a osobní informace.

Co je fotomontáž?

Fotomontáž je tvořena specifickým použitím techniky fotografických obrazů. Technicky by fotomontáž mohla být nazvána fotokoláží, kde koláž znamená ve francouzštině „lepení“ a naznačuje montáž sekvencí, podobně jako u filmu. Skutečná fotomontáž tak představuje dva a více obrazů exponovaných v různou dobu. Jak ověřit video? V případě ověřování původů videí je nutné vyhledat původní video pomocí klíčových slov, která odpovídají obsahu videa, případně podle názvu souboru s videoobsahem. Pomoci může také nástroj CitizenEvidence od Amnesty International, který dokáže zkontrolovat autenticitu videa na YouTube.

Pokud jde o to, jak najít lidi podle fotky?

Vyhledání fotek lidí a zvířat a přidání jmen

  1. Na telefonu nebo tabletu Android spusťte aplikaci Fotky Google .
  2. Přihlaste se k účtu Google.
  3. Dole klepněte na Hledat.
  4. Zobrazí se řada obličejů. Klepnutím na některý z nich zobrazíte fotky, na nichž tento člověk je. Pokud chcete vidět další obličeje, klepněte na Zobrazit vše.

By Fedak

Jak zjistím kdy byl článek zveřejněn? :: Co je to metadata?
Užitečné odkazy