Domovská stránka > J > Jak Obejit Bitlocker?

Jak obejit BitLocker?

Krok 1: Po spuštění operačního systému Windows přejděte na Start -> Ovládací panely -> Šifrování jednotky BitLocker. Krok 2: Klikněte na možnost „Zakázat automatické odemykání“ vedle jednotky C. Krok 3: Po zakázání možnosti automatického odemknutí restartujte počítač. Doufejme, že váš problém bude po restartu vyřešen.

Přečtěte si více

Jak odblokovat BitLocker?

Pokud se stav zobrazuje jako zablokovaný, bude jej třeba odblokovat prostřednictvím následujícího příkazu pomocí vašeho obnovovacího hesla: manage-bde -unlock c: -rp heslo pro obnovení číslic 48. Tak jak povolit bitlocker? Dvakrát klikněte na položku Součásti systému Windows. Klikněte na nástroj BitLocker Drive Encryption. V pravém podokně se zobrazí nastavení nástroje BitLocker Drive Encryption. V pravém podokně dvakrát klikněte na položku Nastavení ovládacího panelu: Povolit rozšířené možnosti spuštění.

Jak vypnout BitLocker?

Pokud chcete z nějakého důvodu vypnout šifrování jednotky nástrojem BitLocker přejděte do »Ovládací panely | Systém a zabezpečení | Nástroj BitLocker Drive Encryption«, vyberte jednotku kde chcete šifrování vypnout a klikněte na odkaz »Vypnout nástroj BitLocker«. Kde najdu BitLocker? BitLocker najdete v Ovládacích Panelech jako Nástroj BitLocker Drive Encryption. Snadno tam můžete zjistit i to, že recovery key v cloudu existuje, ale žádný z disků není šifrovaný a nikdy jste ho ani šifrovaný neměli.

Jak zašifrovat flash disk BitLocker?

Nastavení šifrování pomocí nástroje BitLocker.

  1. Vyberte jednotku, kterou chcete zašifrovat, a klikněte u ní na "Zapnout nástroj BitLocker".
  2. Nyní vyberte, jak chcete zálohovat obnovovací klíč.
  3. Pokud aktivujete šifrování u již dříve používané jednotky, zvolte možnost "Zašifrovat celou jednotku".
Také, co je to bitlocker? BitLocker je nástroj pro šifrování disků a diskových svazků, vyvíjený společností Microsoft. Je integrován ve vybraných verzích operačního systému Windows a jeho účelem je ochrana dat uložených na discích před neoprávněným přístupem.

Lidé se také ptají, jaký je rozdíl mezi šifrováním pomocí nástrojů efs a bitlocker?

EFS šifruje jednotlivé soubory

Spíše než šifrování celé jednotky používáte k šifrování jednotlivých souborů a adresářů EFS jeden po druhém. Pokud je nástroj BitLocker systémem „nastav to a zapomeň“, vyžaduje systém EFS, abyste ručně vybrali soubory, které chcete zašifrovat, a toto nastavení změňte.
Tak co je obnovovací klíč? Je součástí pouze vyšších verzí a není obsažena ve verzi Home. Je výborná pro ochranu dat, pokud o počítač přijdete a někdo by chtěl data zcizit, bude počítač muset odemknout heslem / PINem / biometricky. Pokud by disk vyjmul, nebo zcizil jen samotný pevný disk, ten bude po připojení do jiného zařízení nečitelný.

Jak zapnout BitLocker bez TPM?

Vyberte „Konfigurace počítače| Šablony pro správu | Součásti systému Windows | Šifrování jednotky pomocí služby BitLocker" a přejděte do okna „Nastavení Ovládacích panelů: Povolit pokročilé možnosti správy". Zde nastavte volbu „Povoleno" a zatrhněte možnost „Povolit nástroj BitLocker bez kompatibilního čipu TPM".

By Garland Zeiss

Jak zapnout Sifrovani? :: Jak vypnout nouzový režim ve Windows 10?
Užitečné odkazy