Domovská stránka > J > Jak Vypnout Bitlocker?

Jak vypnout BitLocker?

Pokud chcete z nějakého důvodu vypnout šifrování jednotky nástrojem BitLocker přejděte do »Ovládací panely | Systém a zabezpečení | Nástroj BitLocker Drive Encryption«, vyberte jednotku kde chcete šifrování vypnout a klikněte na odkaz »Vypnout nástroj BitLocker«.

Přečtěte si více

Také, jak na bitlocker?

Vyhledání obnovovacího klíče nástroje BitLocker v Windows

  1. Ve svém účtu Microsoft: Přihlaste se ke svému účtu Microsoft na jiném zařízení a vyhledejte obnovovací klíč.
  2. Na výtisku: Možná jste si při aktivaci nástroje BitLocker vytiskli obnovovací klíč.
Jak obejít BitLocker? Krok 1: Po spuštění operačního systému Windows přejděte na Start -> Ovládací panely -> Šifrování jednotky BitLocker. Krok 2: Klikněte na možnost „Zakázat automatické odemykání“ vedle jednotky C. Krok 3: Po zakázání možnosti automatického odemknutí restartujte počítač. Doufejme, že váš problém bude po restartu vyřešen.

Můžete se také zeptat, jak si zašifrovat disk?

Nástroj BitLocker

  1. Vyberte disk, který chcete zašifrovat.
  2. Zásadní je dobře si zálohovat dešifrovací klíče pro případné obnovení dat na jiném PC.
  3. Nastavte co chcete šifrovat.
  4. Zvolte verzi šifrovacího algoritmu.
  5. Kliknutím na Pokračovat zahájíte šifrování.
Jak vypnout BitLocker v biosu? BIOSBitLocker

  1. Klikněte na tlačítko nabídky Start systému Windows.
  2. Klikněte na položku Ovládací panely.
  3. Klikněte na položku Systém a zabezpečení.
  4. Klikněte na některou možnost v části Nástroj BitLocker Drive Encryption.

Kde najdu BitLocker?

BitLocker najdete v Ovládacích Panelech jako Nástroj BitLocker Drive Encryption. Snadno tam můžete zjistit i to, že recovery key v cloudu existuje, ale žádný z disků není šifrovaný a nikdy jste ho ani šifrovaný neměli. Jak aktivovat BitLocker? Zapnutí standardního šifrování nástrojem BitLocker

Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte Spravovat BitLocker a v seznamu výsledků pak vyberte stejnou položku. Nebo vyberte Start > Nastavení > Ochrana osobních údajů & zabezpečení > Šifrování zařízení > Šifrování jednotky nástrojem BitLocker.

Jak zapnout BitLocker bez TPM?

Vyberte „Konfigurace počítače| Šablony pro správu | Součásti systému Windows | Šifrování jednotky pomocí služby BitLocker" a přejděte do okna „Nastavení Ovládacích panelů: Povolit pokročilé možnosti správy". Zde nastavte volbu „Povoleno" a zatrhněte možnost „Povolit nástroj BitLocker bez kompatibilního čipu TPM". Co je obnovovací klíč? Je součástí pouze vyšších verzí a není obsažena ve verzi Home. Je výborná pro ochranu dat, pokud o počítač přijdete a někdo by chtěl data zcizit, bude počítač muset odemknout heslem / PINem / biometricky. Pokud by disk vyjmul, nebo zcizil jen samotný pevný disk, ten bude po připojení do jiného zařízení nečitelný.

Může se také zeptat, jaký je rozdíl mezi šifrováním pomocí nástrojů efs a bitlocker?

EFS šifruje jednotlivé soubory

Spíše než šifrování celé jednotky používáte k šifrování jednotlivých souborů a adresářů EFS jeden po druhém. Pokud je nástroj BitLocker systémem „nastav to a zapomeň“, vyžaduje systém EFS, abyste ručně vybrali soubory, které chcete zašifrovat, a toto nastavení změňte.

By Rasia

Co je to šifrování? :: Co delat kdyz nechodi SMS?
Užitečné odkazy