Domovská stránka > J > Jak Aktivovat Bitlocker?

Jak aktivovat BitLocker?

Zapnutí standardního šifrování nástrojem BitLocker

Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte Spravovat BitLocker a v seznamu výsledků pak vyberte stejnou položku. Nebo vyberte Start > Nastavení > Ochrana osobních údajů & zabezpečení > Šifrování zařízení > Šifrování jednotky nástrojem BitLocker.

Přečtěte si více

Co je obnovovací klíč?

Je součástí pouze vyšších verzí a není obsažena ve verzi Home. Je výborná pro ochranu dat, pokud o počítač přijdete a někdo by chtěl data zcizit, bude počítač muset odemknout heslem / PINem / biometricky. Pokud by disk vyjmul, nebo zcizil jen samotný pevný disk, ten bude po připojení do jiného zařízení nečitelný. Může se také zeptat, jak zaheslovat externí disk? USB Secure je nástroj pro zaheslování přístupu k souborům a složkám uloženým na USB flash disku nebo externím disku. Při připojení přenosného paměťového zařízení do počítače se program automaticky spustí a zeptá se na přístupové heslo. Po zadání korektního hesla budou data volně přístupná.

Jak zašifrovat USB flash disk?

Vyberte možnost "Odemknout jednotku pomocí hesla" a zadejte vámi zvolené heslo (2x). Potvrďte tlačítkem Další. Vyberte možnost "Uložit do souboru", zvolte lokalitu uložení souboru (mimo flashdisk) a uložte. Jak zabezpečit externí HDD? HDD Safeguard je software pro ochranu vašich soukromých souborů na externím diskovém zařízení. Zabezpečení je založeno na ochraně heslem a šifrování pomocí AES 256bitového klíče. Pracuje s portabilními disky, ať už se jedná o HDD (pevný disk), SSD nebo USB flash disk.

Lidé se také ptají, jak šifrovat soubory?

Klikněte pravým tlačítkem na soubor nebo složku (nebo je stiskněte a podržte) a vyberte Vlastnosti. Vyberte tlačítko Upřesnit a zaškrtněte políčko Šifrovat obsah a zabezpečit tak data. Výběrem tlačítka OK zavřete dialogové okno Upřesnit atributy, vyberte Použít a pak vyberte OK. Jak funguje šifrování? Šifrování dat je proces, kterým se nezabezpečená elektronická data převádí za pomoci kryptografie na data šifrovaná, čitelná pouze pro majitele dešifrovacího klíče. Šifrování dat slouží k jejich ochraně proti nežádoucímu zjištění cizí osobou a uplatňuje se při ukládání dat i při jejich přenosu včetně telekomunikace.

Co to je šifrování?

Slovem šifra nebo šifrování označujeme kryptografický algoritmus, který převádí čitelnou zprávu neboli prostý text na její nečitelnou podobu – šifrovaný text. Můžete se také zeptat, jak zapnout bitlocker bez tpm? Vyberte „Konfigurace počítače| Šablony pro správu | Součásti systému Windows | Šifrování jednotky pomocí služby BitLocker" a přejděte do okna „Nastavení Ovládacích panelů: Povolit pokročilé možnosti správy". Zde nastavte volbu „Povoleno" a zatrhněte možnost „Povolit nástroj BitLocker bez kompatibilního čipu TPM".

Jak obnovit BitLocker?

Vyhledání obnovovacího klíče nástroje BitLocker v Windows

  1. Ve svém účtu Microsoft: Přihlaste se ke svému účtu Microsoft na jiném zařízení a vyhledejte obnovovací klíč.
  2. Na výtisku: Možná jste si při aktivaci nástroje BitLocker vytiskli obnovovací klíč.

By Donalt Murel

Jak vypálit soubory na disk? :: Jak naformátovat disk CD?
Užitečné odkazy