Domovská stránka > J > Jak Pečovat O Cd?

Jak pečovat o CD?

CD

  1. Nedotýkejte se záznamové strany optického disku.
  2. Temno, chladno a sucho mají rády všechny optické disky.
  3. Pouze čistý disk je spolehlivý disk.
  4. Popsaná strana disku nehraje pro čtení popřípadě záznam žádnou roli.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak odstranit fólii z cd?

To uděláte nejlépe tak, že šroubovákem nebo nožíkem říznete CD po obvodu a kousek od středu neprůhledné vrstvy (ze strany, na kterou se píše). Poté lesklou vrstvu rozříznete od středu ke kraji - stejně jako jsou na obrázku červené čáry - a pak se ji pokusíte opatrně (od vzniklého rohu, naznačený šipkou) sloupnout. Jak přečíst nečitelné DVD? Prvním z placených programů v našem přehledu je AnyReader, aplikace, která si poradí nejen s poškozenými CD a DVD, ale rovněž i s nečitelnými pevnými disky a dalšími paměťovými zařízeními.

Jak přečíst neuzavřené DVD?

Nejlepší nástroje jako IsoBuster nebo RetroBurner jsou schopné poškozený film extrahovat tak dobře, že chybná místa se vyskytují jen minimálně, zatímco některé nástroje, jako například Data Recovery, produkují zcela zničené snímky. Data Rescue si problém velmi usnadňuje a zničená místa ignoruje. Jak uzavřít DVD disk? Vložte disk do mechaniky, otevřete průzkumníka > Tento počítač > mechanika DVD > a v nástrojové liště by měla být volba zavřít disk, zavřít relaci, dokončit vypalování - nebo podobně přiblblé označení.

Jak skladovat CD?

– Disky skladovat svisle (vertikálně) v prostředí s čistým vzduchem. – Optimální teplota skladování je 15°-18° Celsia při vlhkosti 20% až 50%. Akceptovatelná je běžná kancelářská teplota okolo 25 °C s vlhkostí kolem 55%. Jak vyčistit CD od škrábanců? Na poškrábané disky můžete použít také speciální pastu určenou přímo na opravy poškrábaných nosičů (nahrazuje zubní pastu). Většinou ji objevíte pod názvem CD/DVD repair kit a v balení najdete papírové ubrousky a obnovovací hmotu. Poškrábaná místa se hmotou jednoduše přetřou a nechají se zaschnout.

Jak odstranit cenovky?

Nahřát fenem, velmi opatrně sloupnout, nejlépe za pomoci špičaté pinzety. Pokud zbude lepidlo, opatrně vygumovat měkkou gumou na gumování, případěně zkusit utřít nějakým čističem na okna. Technický benzín nebo aceton funguje taky, ale s tím opatrně, možná by mohl umýt i tisk pod cenovkou. Jak se zbavit Izolepy? Použijte čistý hadřík na namočte jej v isopropylu, který je k dispozici ve většině obchodů s drogerií nebo v lékárnách. Jakmile je hadřík vlhký, můžete otírat znečištěnou oblast dokud neuvidíte, jak se lepidlo uvolňuje.

Jak dostat izolepu ze skla?

Velmi spolehlivou metodou, jak odstranit lepidlo ze skla je použít běžně dostupná rozpouštědla - technický benzín, technický líh, toulen a další. Při odstraňování lepidla ze skla naneste malé množství rozpouštědla na látkový hadřík (mnohem lepší než papírová utěrka) a místo zanesené lepidlem jim přetírejte.

By Chaney Fauble

Jak Defragmentovat SSD disk? :: Jak vyčistit DVD přehrávač?
Užitečné odkazy