Domovská stránka > J > Jak Vyčistit Dvd Přehrávač?

Jak vyčistit DVD přehrávač?

Použijte utěrku z mikrovlákna a otírejte DVD zředěným alkoholem. NIKDY neotírejte disk v kruzích kolem středu. Otírejte vždy přímými tahy ve směru od středu disku směrem k vnějšímu okraji, mezi těmito tahy disk vždy trochu pootočte a otírejte znovu stejným způsobem.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, co dělat s poškrábaným cd?

Vybereme zubní pastu bez mikrogranulí, tu nejlevnější, a potřeme jí poškrábané místo. Pasta je abrazivum, které vyhladí povrch tak, že odraz bude lámán zpět do čočky. Mírně vlhkým hadříkem pak povrch jemně přetřeme, abychom se zbavili veškeré hmoty. Vyzkoušíme v mechanice. Jak funguje čistící DVD? Čisticí disk na laserovou optiku je na první pohled k nerozeznání od běžného hudebního či DVD nosiče – jen na „záznamové“ ploše disku jsou umístěny štětečky ze speciálního materiálu. Při hledání stopy či přehrávání se k nim laser přiblíží a je „zameten“ či otřen.

Jak zničit DVD?

Nejběžnější metodou je broušení disku, aby se zničila data, a přitom zachovat povrch štítku disku neporušený. V zásadě se to neliší od používání brusného papíru na zapisovatelné straně, dokud data nezmizí. Jak vyčistit DVD mechaniku? Narozdíl od disket se CD nedostává do fyzického kontaktu se čtecím laserem a proto není potřeba špínu předem rozpustit. Čistící cédéčko, většinou označované jako CD Lens Cleaner, vkládáme do mechaniky kartáčkem dolů. Mechanika se ihned po vložení CD pokusí načíst jeho obsah, takže základní čistění proběhne automaticky.

Jak vyčistit hlavy videa?

Vezměte vatový tampon namočený v isopropylalkoholu a položte jej na hlavní buben lehkým tlakem. Ručně otáčejte hlavovým bubnem (volně se točí), udržujte vatový tampon v klidu a nechejte tekutinu vyčistit buben. Nikdy nepohybujte vatovým tamponem ve svislém směru. Můžete odlomit výstupky hlavy na bubnu. Jak opravit prasklé CD? Jakým způsobem disky opravujeme ? Velmi jemně odbrousíme velmi tenkou vrstvu ze spodní vrstvy disku a posléze disk vyleštíme zpět do zrcadlového povrchu. To umožní laserovému paprsku opět hladce projít spodní vrstvou a disk lze znovu kvalitně přehrát.

Jak obnovit CD?

CD/DVD Data Recovery – shareware

Slouží k záchraně dat z poškrábaných nebo nečitelných CD a DVD disků, skenuje sektory na disku a data, která je ještě možné obnovit, zkopíruje na HDD. Hodí se zejména pro záchranu datových souborů, jako audio a video soubory, fotografie, textové soubory a dokumenty.
Jak dostat data z poškozeného CD? Poškozená optická média se můžete pokusit přečíst a data zachránit pomocí CD Recovery Toolbox. Kdy došlo ke změně v souboru či ve složce, zjistí DiskPulse, RaMMon prozradí informace o instalované operační paměti a Cameyo promění aplikace, co se musejí instalovat, v ty, co nemusejí.

Jak vyčistit CD mechaniku v autě?

V každém případě si autorádia nějakou údržbu zaslouží vždy. V případě rádia s CD mechanikou se používají tzv. čistící disky, na kterých jsou malé kartáčky a před vložením do mechaniky se lehce potřísní čistící kapalinou a disk pak kartáčky očistí čočku laseru.

By Winn

Jak pečovat o CD? :: Kde najdu uloziste na Macu?
Užitečné odkazy