Domovská stránka > C > Co Je Html Formát?

Co je HTML formát?

Soubory formátu HTML (Hypertext Markup Language) neboli značkovací jazyk a XML (eXtensive Markup Language) neboli rozšiřitelný značkovací jazyk jsou formátované textové soubory, obsahující kromě vlastního textu i značky (tagy), které definují, jak se má text zobrazovat. Tyto jazyky jsou určené pro tvorbu webu.

Přečtěte si více

Jak vytvořit HTML soubor?

Postup pro začátečníky

  1. Vytvořte si na disku novou složku, například C:/pokus a přejděte do ní.
  2. Vytvořte nový textový soubor. (třeba pravým tlačítkem - Nový objekt)
  3. Přejmenujte jej na jméno stranka. html.
  4. Otevřete soubor v Poznámkovém bloku.
  5. Do poznámkového bloku napište nějaký text.
  6. Přepněte se zpátky do prohlížeče.
  7. Případně
Co je to internetová stránka? Webová stránka je v informatice označení pro soubor dat zobrazovaný uživateli webovým prohlížečem. Webové stránky jsou součástí celosvětového WWW (laicky označovaného jako internet, i když WWW je jen jedna ze služeb dostupných na internetu) ve formě hypertextu.

Lidé se také ptají, jak upravit html stránku?

Zástupci strukturních editorů jsou například HomeSite, Notepad++, Brackets, české EasyPad a PSPad. Já jsem dlouho používal nejjednodušší editor Poznámkový blok, neboli Notepad (ten samozřejmě žádné zadávání tagů nepodporuje). Nyní je mým favoritem program Notepad++, který doporučuji. Podle toho, jak udělat odrážkový seznam? Odrážkové seznamy se uzavírají do párového tagu ul, každá položka seznamu pak začíná tagem <li> a končí </li>. Standartně se odrážka zobrazuje jako kolečko, ale pomocí atributu type to můžete změnit na čtverec, nebo kroužek.

Tak jak vytvořit víceúrovňový seznam?

Definování nového stylu seznamu

  1. Vyberte text nebo číslovaný seznam, který chcete změnit.
  2. Na kartě Domů klikněte ve skupině Odstavec na šipku vedle položky Víceúrovňový seznam.
  3. Zadejte název svého nového stylu seznamu.
  4. Zvolte číslo, kterým má seznam začít.
  5. Zvolte úroveň v seznamu, pro který chcete použít formátování.
Jak udělat číslovaný seznam? Umístěte kurzor na místo, kam chcete seznam s odrážkami nebo číslovaný seznam. Na kartě Domů klikněte na šipku vedle odrážky nebo číslování. Zvolte styl a začněte psát. Pokaždé, když chcete novou odrážku nebo číslo nebo dvojím stisknutím klávesy Enter seznam ukončit, stiskněte klávesu Enter.

Co je to footer?

Zbytečný strukturní tag na vymezení patičky stránky. Před a za tagem se zalomí řádek. Aby dělal něco dalšího, je nutno tag footer nastylovat přes CSS. Co to je header? Význam: Header - anglicky "hlavička". Může se jednat, jak o hlavičku dokumentu, tedy část dokumentu, která obsahuje metainformace o daném souboru. V jazyce HTML se hlavička uvozuje HTML tagem HEAD.

Může se také zeptat, jak psát web odkaz?

V HTML se odkazy dělají tagem <a href="cil_odkazu. html">text odkazu</a>, kde cil_odkazu. html je nějaký soubor.

By Feodora

Jak vytvořit dotazník v Microsoft Forms? :: Jak vytvořit organizační strukturu firmy?
Užitečné odkazy