Domovská stránka > C > Co Se Píše Do Zaveru?

Co se píše do zaveru?

Do závěru práce patří:

  • 1-2 normostrany čistého textu,
  • 3-5 odstavců celkem dle rozsahu závěru,
  • slovní shrnutí stanovených cílů práce,
  • návrhy na rozšíření práce nebo pokračování ve výzkumu,
  • čtivý a zajímavý text.

Přečtěte si více

Kdy se píše uvod?

Úvod může vycházet ze zadání bakalářské/diplomové práce, ve kterém formulujete svou představu o Vámi vybraném tématu a způsobu jeho řešení. Při sestavování zadání zpravidla bývá nápomocen Váš vedoucí práce a napomáhá Vám stanovit jednotlivé body osnovy, které budou ve Vaší práci dále rozvíjeny. Když to vezmeme v úvahu, jak dlouhý by měl být úvod? V každém případě by měl úvod seznámit čtenáře s danou problematikou, jeho obvyklý rozsah by se měl v případě diplomové práce pohybovat v rozmezí 3 až 4 normostran (u práce bakalářské postačí 1 až 2 strany). Úvod (stejně jako závěr) se obvykle nečísluje.

Jak začít závěr?

Závěr by měl především korespondovat s úvodem. Je vhodné znovu zopakovat, co bylo cílem práce a uvést, jakým způsobem byl tento cíl naplněn (k jakým výsledkům autor došel, jak postupoval) - pokud nebylo možné splnit všechny dílčí cíle, pak by nemělo chybět zdůvodnění. A další otázka, jak psát úvod a závěr diplomové práce? Formát úvodu bakalářské / diplomové práce

Úvod práce tvoří podobně jako závěr jedna až dvě normostrany čistého textu. Jediným dělícím prvkem jsou odstavce dělící logické členění celé kapitoly. Naopak by se měl autor vyvarovat citacím ať už doslovným nebo nepřímým. Neměl by členit úvod práce jinak než pomocí odstavců.

Co se píše do diskuze?

Diskuze by se neměla zvrhnout do čisté úvahy nad „nesmrtelností chrousta“, ale stále by se měla držet tématu. K odpovědi na výše položené otázky je vhodné využít srovnání s již zrealizovanými výzkumy na stejná nebo podobná témata. Není od věci zabrousit i do zahraničí a inspirovat se výzkumy zahraničních autorů. Co napsat do úvodu ročníkové práce? Při sepsání úvodu bychom si měli položit otázky typu: Čím se bude seminární práce zabývat? Jaký je cíl seminární práce? Jaký přínos seminární práce bude mít? Důležité je cíl jasně vymezit a také uvést, z jakého důvodu jsme si zvolili právě tuto problematiku a v jakém kontextu se jí budeme zabývat.

Co patří do diskuze?

V rámci obsahu diskuze Vašeho textu by měl být mimo jiné zcela jasně popsán přínos Vaší výzkumné činnosti, a celkově předloženého textu. Je dobré zhodnotit dosažené výsledky s jinými výzkumy na stejné, nebo podobné téma, a dále je rozebrat. Kdy se píše abstrakt? Formální úprava abstraktu bakalářské práce

Z pravidla bývá umístěn na začátek práce ještě před jejím obsahem, ale záleží na formálních požadavcích jednotlivých vysokých škol. V některých případech se abstrakt v bakalářských pracích neuvádí.

Podle toho, co napsat do abstraktu bakalářské práce?

Dobrý abstrakt diplomové práce by měl specifikovat 5 základních oblastí:

  1. účel práce (jaké téma jste řešili),
  2. co bylo cílem,
  3. jak jste práci zpracovávali (metodika a příp. metody),
  4. jakých jste dosáhli výsledků,
  5. a jaká jsou vaše doporučení a závěry.

By Noonan

Jak dlouho trvá napsat bakalářskou práci? :: Jak přidat složku na hlavní panel?
Užitečné odkazy