Domovská stránka > J > Jak Se Připojit K Týmu Ms Teams?

Jak se připojit k týmu MS Teams?

Použití odkazu nebo kódu k připojení se k týmu

  1. Vyberte Teams na levé straně aplikace a pak zvolte. Připojit se k týmu nebo vytvořit tým v dolní části seznamu týmů.
  2. Do pole Připojit se k týmu s kódemvložte kód do pole Zadejte kód a pak vyberte Připojit se.

Přečtěte si více

Jak sdílet Excel v Teams?

V pravém horním rohu okna vyberte sdílet . Odtud zadejte aliasy nebo e-mailové adresy lidí, kterým chcete poslat odkaz na soubor, nebo vyberte Kopírovat odkaz a zvolte, kam chcete odkaz sdílet. Jak v Teams sdílet obrazovku? Vyberte okno, ve kterém chcete konkrétní program a jeho obsah sdílet, nebo vyberte možnost Plocha a sdílejte celou svou obrazovku. Ostatní účastníci konverzace dostanou oznámení s žádostí o přijetí sdílené obrazovky. Jakmile ji přijmou, uvidí vaši obrazovku a chat bude moct pokračovat.

Jak vložit soubor do Teams?

Sdílení souboru s týmem v kanálu

Vyberte Procházet Teams a Kanály, abyste si vybrali ze všech souborů, ke Teams máte přístup, a pak vyberte Upload kopii nebo Sdílet odkaz. Vyberte OneDrive nebo Upload z počítače (v závislosti na tom, kde se soubor nachází) a pak vyberte Upload kopii nebo Otevřít.
Jak nastavit videokonferenci? Podle svých preferencí si můžete nastavit službu Google Meet jako výchozí aplikaci pro videokonference, nebo ji naopak vypnout. K událostem v Kalendáři můžete automaticky přidávat videokonference Google Meet. Na počítači otevřete Kalendář Google.

Když to vezmeme v úvahu, jak provést videokonferenci?

Pokud chcete konferenci pro více lidí, zkuste třeba Zoom. Ten se musí instalovat, ale má více možností i v bezplatné verzi. Další možností je služba Hangouts od Google, ta ale vyžaduje registraci a na mobilu instalace. Jak na videokonference? Největším konkurentem řešení Microsoftu je Google. Pokud máte neplacenou verzi účtu, máte dostupnou aplikaci Google Hangouts. Funguje velmi spolehlivě, také umožňuje sdílení obrazovky a chatování mezi účastníky.

Tak jak přidat kalendář do mŠ teams?

Přidání sdíleného kalendáře do kanálu

  1. Vyberte Přidat kartu. v horní části kanálu.
  2. Vyberte kalendář kanálu ze seznamu dostupných aplikací nebo ho vyhledejte pomocí panelu hledání v pravém horním rohu.
  3. Dejte kalendáři název a vyberte Přidat.
Jak se sejít v Teams? V kanálu
  1. V levé části aplikace přejděte na. Teams . Ze seznamu vyberte kanál, ze kterého chcete schůzku vyhovět.
  2. Na kartě příspěvky hledejte. , které jsou v pravém horním rohu. V rozevíracím seznamu vyberte zahájit schůzku.
  3. Pojmenujte schůzku a zvolte, jestli chcete zahrnout video.
  4. Až budete připraveni, Přihlaste se hned.

Jak přidat doplnek Teams do Outlooku?

V Outlooku na kartě Soubor vyberte Možnosti. V dialogovém okně Možnosti Outlooku vyberte Doplňky. Ověřte, že je doplněk pro schůzky přes Microsoft Teams pro Microsoft Office uvedený v seznamu Aktivní doplňky aplikací.

By Lyndsay Ebrahimi

Jak přidat do Teams kalendář? :: Jak vytvořit schuzku Teams?
Užitečné odkazy