Domovská stránka > C > Co Delat Kdyz Se Dostane Voda Do Notebooku?

Co delat kdyz se dostane voda do notebooku?

Jakmile zjistíte, že se vám do počítače dostala voda nebo jiná tekutina, nejdůležitější je ho okamžitě vypnout a odpojit od zdroje energie. Nejrychleji ho vypnete podržením vypínacího tlačítka na zhruba pět vteřin. Z notebooku poté odpojte zdroj a vyjměte akumulátor.

Přečtěte si více

A další otázka, jak vysušit notebook?

Otevřete notebook na maximum, ideálně tak, aby klávesnice a obrazovky byly v jedné rovině. Potom takto rozevřený notebook položte na ručník klávesnicí a obrazovkou dolů. Takto jej tam nechte ležet klidně i několik hodin, aby se veškerá vlhkost vsákla do ručníku. Jak opravit Vytopeny notebook? Vytopený - politý notebook

Opravujeme notebooky a ultrabooky prolité nebo polité jakoukoliv tekutinou. desky, která je následně chemicky ošetřena tzv. "vypraná" v chemické lázni !!! tzv.

Tak jak vyčistit klávesnici notebooku?

Čištění klávesnice

Začněte od toho, že profouknete klávesnici stlačeným vzduchem z plechovky. Na některé nečistoty můžete použít i malý kartáček. Posléze namočte utěrku do čistícího roztoku isopropyl alkoholu (lze koupit v drogerii nebo v elektro potřebách) a jemně vyčistěte.
Pokud jde o to, jak vyčistit klávesnici na macbooku? Postup:

  1. Podržte MacBook tak, aby byl zhruba v 75stupňovém úhlu a nebyl tedy úplně svisle (viz obrázek).
  2. Sprejem profoukněte klávesnici cik-cak pohybem zleva doprava.
  3. Otočte MacBook o 90° (viz obrázek) a postup zopakujte.

Jak dostat vodu z klávesnice?

Pokud je v klávesnici tekutiny opravdu hodně, otočte ji na vhodném místě vzhůru nohama a počkejte, až většina vody nebo kávy vyteče. Jestliže se do klávesnice dostalo tekutiny jen málo, nemusíte s ní vůbec hýbat. Následně z klávesnice odstraňte všechny klávesy, a to buď kuchyňským nožem, nebo šroubovákem. Kolik stojí oprava Politého notebooku? Cena opravy je závislá na míře poškození zařízení. Začínají však od 990,-Kč. U notebooku v důsledku poškození tekutinou může dojít k nutnosti výměny klávesnice nebo tlačítek touchpadu.

Jak vyndat baterii v notebooku?

Vyměnit CMOS baterii je pak velmi jednoduché. Pomocí plochého šroubováku vyloupněte baterii ze slotu a vyměňte za novou. Pokud se jedná o baterii s konektorem, odpojte nejdříve konektor a poté baterii vyjměte a usaďte novou (zapojte konektor, pokud má baterie kabel s konektorem). Počítač/notebook uzavřete a je hotovo! Jak zprovoznit politý notebook? Pokud došlo k polití seshora přes klávesnici, otočte notebook klávesnicí dolů a nechte vytéct tekutinu. Notebook poté nespouštějte a vezměte jej do servisního centra (Praha 2 nebo Praha 4) na vyčištění (baterii nechte odpojenou). Dodržením tohoto postupu maximalizujete šanci na záchranu notebooku.

Jak vysušit elektroniku?

Jak zachránit namočenou elektroniku

  1. dejte utopený mobil na 48 hodin do rýže,
  2. vysušte mokrý přístroj fénem.
  3. nebo vysušte mobil v horkovzdušné troubě.

By Aleras Ravo

Jak Vysusit tablet? :: Jak vyříznout část videa?
Užitečné odkazy