Domovská stránka > J > Jak Se Clovek Dostane Do Registru Dlužníků?

Jak se clovek dostane do registru dlužníků?

Do negativního registru Solus se dostanete, když dlužíte minimálně 500 korun a jste déle jak 30 dnů po splatnosti. Údaje v něm zůstávají nejenom po dobu prodlení, ale i určitou dobu po zaplacení dluhu: u úvěrů jsou to tři roky, u mobilních operátorů a dodavatelů energií jeden rok.

Přečtěte si více

Jak dlouho budu v registrů?

Vaše osobní údaje, včetně informace o úhradě dlužné částky po splatnosti, kvůli které jste byl/a do Registru FO či Registru IČ zařazen/a, jsou v těchto registrech uchovávány po dobu tří let od data úhrady dlužné částky po splatnosti. Po uplynutí této lhůty je záznam o Vás z uvedených registrů automaticky vymazán. Kolik stojí vymazani z registru dlužníků?

Cena za SIN kód
První příchozí SMS výpis99 Kč
Každý další SMS výpis99 Kč
Písemný výpis z registru SOLUS
Cena za výpis pro 3. osobu270 Kč

Jak dlouho můžu být v Solusu?

Vymazání z bankovního registru BRKI je možné až po roce po dorovnání všech dluhů, ze Solusu se dostanete dokonce až po třech letech. Nebankovní registr (NRKI) vás však smaže ze svých záznamů již po šesti měsících. A další otázka, kdo muze nahlizet do solusu? Cílem databáze SOLUS je chránit zájmy právnických osob a společností, poskytujících vedle půjček také služby s pravidelnou splatností. Mezi jeho členy najdeme pojišťovny, energetické společnosti, mobilní operátory a další subjekty. Do registru může nahlížet a vkládat záznamy každý člen sdružení.

Jak funguje registr dlužníků?

Úvěrové registry nebo také registry dlužníků obsahují informace o aktuálních i minulých půjčkách. Evidují výši půjček, kolik je třeba ještě doplatit a jak je na tom klient s platební morálkou. Do bankovního (BRKI) i nebankovního registru (NRKI) se tedy klient finanční instituce dostane již jen tím, že si půjčí. Jak získat výpis z BRKI? Výpis z registrů BRKI a NRKI je možné získat několika způsoby. Nejjednodušším a nejlevnějším způsobem, jak získat Výpis z registru, je zažádat o něj on-line prostřednictvím portálu www.kolikmam.cz. On-line verze Společného výpisu z registrů BRKI a NRKI stojí 180 Kč včetně DPH.

Jak dlouho je člověk po insolvenci v registrů?

Přestože to zní hrůzostrašně, tak lidé, kteří kdy byli v insolvenci, zůstávají v tomto registru vedeni doživotně. Nejsou však stále viditelní pro veřejnost. Po pěti letech od ukončení osobního bankrotu je zápis o dané osobě pro veřejnost zneviditelněn – vždy ho ale uvidí soudy a insolvenční správci. Můžete se také zeptat, jak dlouho jsem v registrů po insolvenci? Insolvenční soud dlužníka ze seznamu dlužníků vyškrtne a údaje o něm v insolvenčním rejstříku znepřístupní po uplynutí 5 let od nabytí právní moci rozhodnutí, jímž bylo skončeno insolvenční řízení, ve Vašem případě, kdy jste byl úspěšně oddlužen, se jedná o lhůtu 5 let ode dne právní moci usnesení o vzetí na vědomí

Může se také zeptat, jak dlouho je záznam v insolvenčním rejstříku?

Dobrý den, v insolvenčním rejstříku budete veden 5 let od data ukončení insolvence (v této lhůtě pravděpodobně nezískáte žádné půjčky ani hypotéku, resp. šance pro více bonitní klienty je nejdříve za 3 roky).

By Seaman

Kde zazadat o vymazani z registru dluzniku? :: Co vedet před cestou do Dubaje?
Užitečné odkazy