Domovská stránka > J > Jak Vysvetlit Zlomky?

Jak vysvetlit zlomky?

Zlomek se dá chápat jako matematická operace dělení. V našem případě mám jedno pole a chci ho rozdělit na dvě části (1 : 2). My však provádíme trochu odlišný zápis – místo dělení používáme zlomkovou čáru a píšeme tedy 21. Čísla, která můžeme přeměnit na zlomky, nazýváme racionální čísla.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak se nasobí?

Písemné násobení dvojciferným číslem

Při písemném násobení dvojciferným číslem zapíšeme jednotky pod jednotky a desítky pod desítky. Napíšeme znaménko krát (tečku) a místo rovná se celý příklad podtrhneme. Začínáme násobit číslem na místě jednotek. Potom násobíme číslem na místě desítek.
Také, co je nepravý zlomek? Nepravý zlomek je zlomek, ve kterém je čitatel větší než jmenovatel nebo roven jmenovateli.

Když to vezmeme v úvahu, jak vypadá desetinný zlomek?

Desetinný zlomek je takový zlomek, který má ve jmenovateli mocninu čísla 10 (např. ). Desetinné zlomky se využívají zejména pro převádění desetinných čísel na zlomky a naopak. Jak převést složené číslo na zlomek? Zlomky a desetinná čísla

Z desetinného čísla na zlomek převádíme tak, že desetinné číslo zapíšeme jako čitatel a jako hodnotu jmenovatele dosadíme 1. Zlomek pak násobíme takovým číslem, abychom jako hodnotu čitatele měli celé číslo.

Také, jak prevest slozeny zlomek?

Zjednodušit složený zlomek znamená upravit ho na základní tvar zlomku. Zjednodušení provedeme tak, že čitatel složeného zlomku vydělíme jmenovatelem složeného zlomku. Jak se počítá zlomek ze zlomku? příkladu násobíme zlomky - a je to snadnější než sčítání! Jednoduše vynásobíme čitatele čitatelem a jmenovatele jmenovatelem - a hotovo!

Tak jak vypočítat zlomek ze zlomku?

Jak jsme vyřešili zlomky krok za krokem? Zlomky vynásobíme tak že násobíme čitatele čitelom a jmenovatele jmenovatelem. Výsledný zlomek zkrátíme největším společným dělitelem NSD(15, 28) = 1. V dalším mezikroku výslední zlomek není možné dále zjednodušit krácením. Jak se krátí poměr na základní tvar? Základní tvar poměru

Poměr v základní tvaru je vlastně zlomek v základním tvaru, tzn. že poměr zkrátíme tak, že oba členy jsou čísla nesoudělná. Provedeme vlastně krácení zlomku do základního tvaru. Krácením se hodnota zlomku nemění a nemění se tudíž ani hodnota poměru.

Když to vezmeme v úvahu, co je převrácený poměr?

Poměr je vztah mezi dvěma veličinami, který nám vyjadřuje podíl mezi velikostmi těchto veličin. Z poměru můžeme také vyčíst kolikrát je jedna veličina větší ( menší ) než druhá. Poměr 5 : 7 převrácený poměr 7 : 5 Jedná-li se o vztah mezi třemi a více veličinami, pak hovoříme o postupném poměru.

By Swiercz

Jak vypočítat poměr dvou čísel? :: Jak počítat se zlomky?
Užitečné odkazy