Domovská stránka > J > Jak Vložit Text Pod Obrázek?

Jak vložit text pod obrázek?

Ostatní aplikace Office

Přidejte textové pole pod obrázek nebo poblíž obrázku, který má mít titulek. Textové pole budete možná muset přetáhnout na požadované místo. Klikněte do textového pole a zadejte text popisku. Vyberte obrázek a textové pole a potom na kartě Nástroje obrázku – Formát klikněte na tlačítko Skupina.

Přečtěte si více

Jak napsat text do obrázku?

Přes Ctrl C + Ctrl V

Poté obě klávesy pustíme a klikneme si na otevřený dokument, do místa kam obrázek chceme vložit. Dávejte pozor, abyste vám kurzor blikal tam, kam chcete obrázek umístit. Poté stiskněte opět levé tlačítko CTRL a současně písmeno V na klávesnici. Obrázek se objeví v textu.
Jak udělat zahnutý text? Vytvoření zakřiveného nebo kruhového WordArtu

  1. Přejděte na Vložení > WordArtu.
  2. Vyberte styl WordArtu, který chcete použít.
  3. Zadejte text.
  4. Vyberte WordArt.
  5. Přejděte na Formát obrazce > textové efekty > Transformovat a vyberte efekt, který chcete.

Jak ukotvit text k obrázku?

Umístění a ukotvení objektu

  1. Umístěte kurzor na objekt v odstavci, kde chcete ukotvení uzamknout.
  2. Klikněte na tlačítko Pozice na kartě FORMÁT ve skupině Uspořádat a vyberte volbu Další možnosti rozložení.
  3. V zobrazeném okně zatrhněte políčko Uzamknout ukotvení.
  4. Potvrďte tlačítkem OK.
Jak vložit zdroj pod obrázek? Citace je uvedení zdroje (autor, rok, dílo a podobně, případně licence). Buď to uvedeš přímo pod obrázek, nebo dáš pod obrázek do hranatých závorek číslo a odcituješ vše na jednou v referencích na konci práce. Word na to má funkci jménem Bibliografie (nebo Prameny).

Jak vložit text do obrázku v malování?

Text do obrázku vložíme díky ikoně A (TEXT), na kterou klikneme a která je v záhlaví nad obrázkem. Klikneme na ikonu A (TEXT) a poté na obrázek. Zobrazí se vám obdélník, který můžeme posouvat /zvětšovat/ zmenšovat. V obdélníku se objevuje kurzor myši, a když do něj kliknete, můžeme psát text. Když to vezmeme v úvahu, jak vložit obrázek vedle textu? Obtékání textu kolem obrázku ve Wordu

  1. Vyberte obrázek.
  2. Vyberte Možnosti rozložení.
  3. Vyberte požadované rozložení. Tip: Možnost Rovnoběžně s textem vloží obrázek do odstavce podobně jako text. Když přidáte nebo odeberete text, pozice obrázku se změní.

Jak označit obrázek za textem Word?

Přesouhání obrázku nebo několika obrázků s přesností

Podržte stisknutou klávesu Ctrl a vyberte další objekty. Klikněte pravým tlačítkem myši na jeden z objektů, přejděte na Seskupit apak vyberte Seskupit. Tip: Pokud nemůžete seskupit nebo vybrat více obrázků, je možné, že rozložení obrázku je vložené do textu.
Jak vložit obrázek pod text ve Wordu? Než na obrazec umístíš nadpis dokumentu, nejdříve uprav velikost a styl obrazce. Vložení textu na obrazec je snadné. Stačí kliknout pravým tlačítkem myši na ohraničení obrazce a pak kliknout na položku Přidat text. Text bude umístěn na obrazec.

Jak zalamovat text ve Wordu?

Může se ale vyjmečně stát, že potřebujete text zalomit v místě, kde odstavec ještě nekončí. To by bylo např. při psaní básně, kde počet slov na řádek je daný. Zalomení pak docílíte stiskem klávesy Shift+Enter.

By Shah Pettrey

Jak vložíme do Wordu zástupný text? :: Jak vytvořit vlastního smajlíka?
Užitečné odkazy