Domovská stránka > J > Jak Napsat * Na Notebooku?

Jak napsat * Na notebooku?

Jak napsat hvězdičku na notebooku bez numerické klávesnice

Pokud mezi ně patříte i vy, tak se již bez klávesové zkratky neobejdete. Nejsnazší variantou je klávesová zkratka pravý Alt (AltGr) + spojovník (klávesa vedle pravého Shiftu, je na ní zakreslený i otazník a lomítko).

Přečtěte si více

Tak jak se píše na klávesnici křížek?

Znak lze tedy ve Windows psát jako kombinaci podržení klávesy Alt a postupného mačkání číslic 3 a 5, lze použít i kombinaci AltGr+x. Když to vezmeme v úvahu, jak napsat na pc? Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + “nějaká klávesa“, Shift + “nějaká klávesa“ a Alt + “nějaké číslo“. Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí.

Jak se na klávesnici píše fajfka?

ZÁPIS POMOCÍ ASCII KÓDŮ

Stiskněte levý Alt a držte ho stisknutý. Následně na numerické klávesnici vyťukejte číslo 10003 pro ✓, 10004 pro ✔ nebo 9745 pro ☑. Jakmile levý Alt pustíte, znak se automaticky zapíše.
Jak se píše hvězdička na notebooku? Zatímco držíte pravý Alt, stiskněte klávesu pro pomlčku „-“, kterou najdete v pravé části klávesnice nalevo od tlačítka Shift. Po jejím stisknutí dojde k zápisu hvězdičky do místa, kde máte v dokumentu/programu umístěný kurzor. Většina klávesnic má ale přímo tlačítko hvězdičky na číselné straně klávesnice.

Jak napsat horní hvězdičku na notebooku?

levý ALT a zmáčkneme tl. levý SHIFT. Na anglické klávesnici dále stiskneme a podržíme tl. SHIFT (libovolné) a zmáčkneme tlačítko s číslem 8 v horní části klávesnice. Pokud jde o to, jak se píše na pc euro? Chcete-li například vložit symbol měny euro, podržte stisknutou klávesu ALT a na numerické klávesnici zadejte kód 0128.

Jak se píše na klávesnici rovná se?

Postupujeme následovně:

  1. Držte zmáčknutý levý Alt (dole, vlevo od tlačítka mezerník).
  2. Na numerické klávesnici vyťukejte číselnou kombinaci 61 pro =, respektive 8800 pro ≠.
  3. Pusťte levý Alt a automaticky dojde k zápisu do textu.
Jak udělat čtverec na klávesnici? Jak napsat znak na klávesnici
  1. ZNAK SMAJLÍK ☺ (alt + 1)
  2. ZNAK ČERNÝ SMAJLÍK ☻(alt + 2)
  3. ZNAK SRDÍČKO ♥ (alt + 3)
  4. ZNAK KOSOČTVEREC ♦ (alt + 4)
  5. ZNAK LÍSTEK ♣ (alt + 5)
  6. ZNAK LIST ♠ (alt + 6)
  7. ZNAK TEČKA, PUNTÍK • (alt + 7)
  8. ZNAK ČTVEREC S PUNTÍKEM UVNITŘ ◘ (alt + 8)

Jak napsat symboly na klávesnici?

Pro běžně používané znaky se obvykle užívá kombinace klávesy Shift a stisku příslušné dodatečné klávesy (jako zmiňovaná dvojtečka, nebo otazník). Pro méně běžné znaky pak bývá určena kombinace Pravý Alt (někde také „Alt Gr“) + klávesa (složené závorky, zavináč, znak dolaru atd.).

By Airlia

Jak přiostřit fotku? :: Jak vytvořit video z fotografií?
Užitečné odkazy