Domovská stránka > J > Jak Vyčistit Nerezovou Mikrovlnku?

Jak vyčistit nerezovou mikrovlnku?

Opravdu špinavou mikrovlnku s nánosem spečenin vyčistíte celkem snadno pomocí "napářky". Nejlepší je do misky s vodou rozkrájet citrony a pomeranče, vložit do trouby a zapnou ji zhruba na pět minut na nejvyšší výkon. Pomeranč zachytí mastnotu, citron mikrovlnku zbaví zápachu a pára uvolní nános spečenin.

Přečtěte si více

Jak Provonet mikrovlnku?

Do mikrovlnky vložte misku s vodu s půlkou citronu. Někteří tvrdí, že i samotný citron je dobrý nápad, nicméně zahříváním společně s vodou vznikne dost páry, která pokryje vnitřek mikrovlnky. Po tom, co jste vodu s citronem v mikrovlnce několik minut vařili, vytřete vnitřek suchým hadrem. A je hotovo! Jak dezinfikovat mikrovlnku? V menší misce nebo hrníčku smíchejte vodu se dvěma lžícemi octu. Kdo touží přebít octové aroma, může přikapat trochu esenciálního olejíčku. Vložte do trouby a pusťte na pět minut. Po této době opatrně horkou misku vyndejte a vytřete mikrovlnku papírem nebo hadříkem.

Jak se zbavit zápachu z trouby?

Smíchejte hrnek sody na pečení s horkou vodou na jemnou pastu. Pokud je trouba opravdu znečištěná, přidejte půl hrnku soli a tři lžíce kvasného octa nebo citronové šťávy (bude to pěnit). Jiný osvědčený recept doporučuje smíchat půl hrnku kastilského mýdla se stejným množstvím soli. Jak vyčistit mikrovlnku jedlou sodou? Jedlá soda je velmi všestranný pomocník. Mikrovlnou troubu šetrně zbaví zaschlé špíny i nepříjemného zápachu, který je někdy velmi obtížné vyvětrat. Pomocí vody a jedlé sody si připravte hladkou čisticí pastu bez hrudek, které by mohly vnitřek mikrovlnné trouby poškrábat.

Tak jak vyčistit troubu jedlou sodou?

Jak vyčistit troubu jedlou sodou

Na čistění trouby sodou si připravte půl hrnku sody a teplou vodu. Sodu dobře rozmíchejte. Vznikne vám poměrně hustá pasta, kterou nanesete na znečištěná místa v troubě. Aby byl účinek co nejlepší, nechte pastu působit několik hodin.
Jak vyčistit spálenou troubu? Na čerstvé připáleniny a mastnoty zabírá citron. Pokud vaši jinak čistou troubu hyzdí čerstvé připáleniny a mastné cákance, nezoufejte. Nalijte malé množství horké vody do zapékací mísy, vymačkejte do ní šťávu z citronu a přihoďte i vymačkaný zbytek dužiny. (Stejně dobře funguje i koupený citronový koncentrát).

Jak vyčistit mikrovlnku rychle a bez chemických prostředků?

Ocet a pára

K ekologickému vyčištění vnitřku mikrovlnky smíchejte ½ hrnku octa a ½ hrnku vody. Směs zahřejte v mikrovlnné troubě až k varu. Vařte několik minut na nejvyšší výkon. Opatrně vyndejte a troubu vytřete hadříkem.
Čím vyčistit troubu diskuze? Jediné, co si z "babských" rad můžeme s klidným svědomím odnést, je, že by se trouba měla čistit ještě teplá. Ideálně přípravek nastříkat, nechat působit hodinu a spotřebič při tom klidně vyhřát na 15 °C. Na skutečně odolnou špínu se vyplatí celý postup zopakovat až třikrát.

Když to vezmeme v úvahu, jak vyčistit mřížku v troubě?

Mřížku položíme do vany vyložené ručníkem a vanu naplníme vodou tak, aby byla mřížka celá ponořená. Nezapomeňte, že horká nebo teplá voda napomáhají čisticímu procesu, čím teplejší, tím lepší. Pokud máme čas, můžeme vyzkoušet pouze sodu. Do vody nasypeme asi půl hrnku a necháme přes noc působit.

By Rhetta Johnstonbaugh

Jak vyčistit troubu jedlou sodou a octem? :: Co je to Appka?
Užitečné odkazy