Domovská stránka > C > Co To Je Email?

Co to je email?

Elektronická pošta, zkráceně e-mail [ímejl] nebo jen mail, je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. E-mailové služby se poprvé rozšířily mezi veřejnost až díky vzniku jedné z prvních volných e-mailových služeb Hotmail v roce 1996.

Přečtěte si více

Jak se rozloučit v emailu?

Nejvhodnějším způsobem zakončení formálního e-mailu jsou formulky „S pozdravem“, „S úctou“ nebo „S přáním hezkého dne“. Nakonec uveďte své jméno a příjmení, popřípadě další kontakt na vás. Podle toho, jak oslovit v emailu anglicky? Znáte-li adresátovo jméno, je vhodné napsat „Dear Mr./Mrs./Ms. + příjmení“. V případě, že předem nevíte, kdo si vás dopis přečte, uveďte neutrální oslovení v podobě „Dear Sir or Madam“. Dopisujete-li si s adresátem opakovaně a chováte k němu bližší vztah, neváhejte ho oslovit křestním jménem, tedy „Dear Adam“apod.

Jak poslat e-mail?

Psaní e-mailů

  1. Na počítači otevřete Gmail.
  2. Vlevo nahoře klikněte na Napsat e-mail.
  3. Do pole Komu zadejte příjemce. Příjemce můžete také přidat: Do polí Kopie a Skrytá kopie.
  4. Přidejte předmět.
  5. Napište text zprávy.
  6. V dolní části stránky klikněte na Odeslat.
Jak funguje email? Jak pracuje email

Technicky je to vyřešeno tak, že uživatel jmeno ma svoji emailovou schránku (tzv. mailbox) na počítači, který má adresu server.cz. Tento počítač je volně dostupný z internetu a říká se mu poštovní server. Na počítači server.cz běží služba, které se říka Mail Transfer Agent neboli MTA.

Kdy zacal fungovat email?

První elektronická zpráva byla poslána v roce 1965 – tehdy ale šlo o distribuci zpráv mezi různými uživateli jednoho počítače. Zasíťované počítače si začaly vyměňovat poštu až v roce 1972. Masového rozšíření se e-mail dočkal v roce 1996, kdy odstartovala služba Hotmail.com. Jak se píše email s pozdravem? S pozdravem, S přátelským pozdravem, Se srdečnými pozdravy, v e‑mailu lze také S přáním pěkného dne –⁠⁠ za těmito pozdravnými formulemi se nepíše žádné interpunkční znaménko, větné s pokračováním na dalším řádku, např.

Jak podekovat v emailu?

Nejlepší je prý na závěr e-mailu poděkovat, přesněji použít výraz "Předem děkuji". Boomerang pro účely studie analyzoval 350 tisíc e-mailových zpráv a došel k tomu, že lidé, kteří žádají o pomoc či radu, očekávají odpověď. Jak oslovit učitele v emailu? “ Obecně platí, že byste měli používat oslovení „Vážený pane/paní (titul) (příjmení). “ Pokud učitel nemá doktorát, můžete ho oslovovat „pane učiteli“ (v případě, že oslovení sám nestanovil jinak). Když budete profesory oslovovat pouze „pane/paní (příjmení),“ budete riskovat, že je tím urazíte.

Jak zacit anglicky email?

Oslovení

Při psaní formálního emailu je důležité, jestli znáte jméno příjemce emailu. Pokud jméno znáte, používá se následující styl oslovení: Dear Mr. Smith.

By Nahama

Jak se označuje emailová schránka? :: Co to je BIO na Instagramu?
Užitečné odkazy