Domovská stránka > J > Jaké Protokoly Používá Email?

Jaké protokoly používá email?

Termín e-mail se používá jak pro internetový systém elektronické pošty založený na protokolu SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), tak i pro intranetové systémy, které dovolují posílat si vzájemně zprávy uživatelům uvnitř jedné společnosti nebo organizace (tyto systémy často používají nestandardní protokoly, mívají

Přečtěte si více

Také, jak pracuje email?

Jak pracuje email

Technicky je to vyřešeno tak, že uživatel jmeno ma svoji emailovou schránku (tzv. mailbox) na počítači, který má adresu server.cz. Tento počítač je volně dostupný z internetu a říká se mu poštovní server. Na počítači server.cz běží služba, které se říka Mail Transfer Agent neboli MTA.
Co znamená server prichozi pošty? Jedná se o protokol, který zajišťuje připojení na e-mailové servery příchozí pošty. Když si chci přečíst své zprávy, zadám do svého e-mailového klienta (Thunderbird, Outlook apod..) název serveru příchozí pošty a právě přes IMAP se na tento server (svojí e-mailovou schránku) napojím a budu si moci své zprávy přečíst.

Jak přidat seznam email?



Vyplňte následující nastavení pro příchozí poštu:

  1. Do pole Uživatelské jméno zadejte svou celou e-mailovou adresu.
  2. Do pole Ověření zadejte své přístupové heslo. POZOR!
  3. Jako Server zadejte: imap.seznam.cz.
  4. Port zadejte 993.
  5. Typ zabezpečení zvolte SSL/TLS.
  6. Pokračujte tlačítkem Další.
Jak nastavit SMTP seznam? Jako "Odchozí e-mailový server (SMTP)" zadejte "smtp.seznam.cz". Dále musí být zatrženy všechny čtyři volby "Server odchozí pošty vyžaduje ověření", "Při odesílání e-mailů používat stejné uživatelské jméno a heslo", "Vyžadovat SSL pro příchozí e-maily" a "Vyžadovat SSL pro odchozí e-maily".

Jak povolit sluzbu IMAP?

1.krok: Ujistěte se, že máte zapnutý protokol IMAP

  1. Otevřete Gmail na počítači.
  2. Vpravo nahoře klikněte na ozubené kolečko. Zobrazit všechna nastavení.
  3. Klikněte na kartu Přeposílání a protokol POP/IMAP.
  4. V sekci Přístup IMAP vyberte Aktivovat IMAP.
  5. Klikněte na Uložit změny.
Můžete se také zeptat, co je typ účtu? Běžný účet – účet, který slouží především k snadnější hotovostní i bezhotovostní správě, manipulaci a hospodaření s finančními prostředky (převody, platby, vklady). Spořicí účet – účet, který slouží nejčastěji ke spoření nebo ukládání dočasně volných finančních prostředků s vyšším úročením.

Jak nastavit seznam e mail v Outlooku?

OutlookuNastavenínastavení

Pro odchozí poštu byl:

  1. server "smtp.seznam.cz"
  2. port "465"a metoda šifrování "SSL/TLS"
  3. nezatrhávat volbu "Požadovat přihlášení pomocí zabezpečeného ověřování hesla (SPA)"
Lidé se také ptají, co je heslo smtp? SMTP je zkratka anglického výrazu Simple Mail Transfer Protocol. Tento internetový protokol se stará o to, aby vaše e-maily v pořádku odcházely z vašeho SupportBoxu klientům. Proč si nastavit vlastní SMTP, jsme rozepsali i v našem článku. SMTP si nastavíte ve Vašem SupportBoxu.

Můžete se také zeptat, jak nastavit imap iphone?

IMAP

IMAP nastavení pro iPhone

  1. V iPhonu přejděte do Nastavení > Pošta, klikněte na Účty a poté na Přidat účet (ve výběru poskytovatele účtu vyberte Jiný > Přidat poštovní účet).
  2. Doplňte své jméno, emailovou adresu, přístupové heslo a popis nastaveného účtu.

By Grissel

Jak vytvořit účet hosta? :: Jak nastavit IMAP na seznamu?
Užitečné odkazy