Domovská stránka > J > Jak Se Nazývá Základní Deska Počítače V Angličtině?

Jak se nazývá základní deska počítače v angličtině?

Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj.

Přečtěte si více

Co to je základní deska?

Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství. Co se nachazi na základní desce? Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení.

Může se také zeptat, jakou funkci má v počítači základní deska?

Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a poskytnout jim elektrické napájení. Co je rozšiřující slot? CO JE SLOT

rozšiřujících slotů základní desky. Pod pojmem slot si představte podlouhlou zásuvku s konektory, do které zasuneme kontaktní plochu s konektory rozšiřující karty. Těchto slotů je několik druhů. Liší se způsobem a rychlostí přenosu dat (mezi základní deskou a kartou), tvarem a použitím.

Jak na základovou desku?

U plovoucí desky se místo betonových pásů hloubí základová jáma, která se následně vyplňuje zhutněným pěnosklem. Vrstva z pěnoskla se obalí do geotextílie, překryje se PE fólií a na tu se poté vylije plovoucí základová deska z betonu. Jak vybrat základní desku 2021? Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.

Na co slouží procesor?

Definice procesoru z anglické stránky Wikipedie zní: „Procesor je hlavní elektronická součástka v počítači, která vykonává instrukce počítačového programu tak, že provádí základní aritmetické, logické, kontrolní a vstupní/výstupní operace specifikované instrukcemi. Co je to CPU? Centrální procesorová jednotka (zkratka CPU, anglicky central processing unit) je v informatice označení základní elektronické součásti v počítači, která umí vykonávat strojové instrukce, ze kterých je tvořen počítačový program a obsluhovat jeho vstupy a výstupy.

Co obsahuje motherboard?

Základní deska (mainboard, motherboard)

  • Procesor (mikroprocesor)
  • Patici pro numerický koprocesor (popř. osazený koprocesor)
  • Obvody čipové sady.
  • Rozšiřující sběrnici (bus)
  • Paměti.
  • Vyrovnávací cache paměť
  • Sloty umístěné na rozšiřující sběrnici pro připojení rozšiřujících karet. Zapojení rozšiřující karty.
  • CMOS paměť

By Valoniah Sidles

Kolik stojí volání přes WhatsApp? :: Jak na kompozici fotky?
Užitečné odkazy