Domovská stránka > K > Kde Se Nachází Základní Deska?

Kde se nachází základní deska?

Externí a interní konektory na základní desce

Nachází se totiž v prostoru I/O štítu, který je nedílnou součástí zadní strany počítače.

Přečtěte si více

Co je umístěno na základní desce?

Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení. Podle toho, co je základní deska počítače? Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj.

Jak zjistit základní desku v počítači?

Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter]. Kam patří procesor počítače? Procesor (anglicky označovaný jako Central Processing Unit - CPU) představuje "mozek" počítače. Procesor (anglicky označovaný jako Central Processing Unit - CPU) představuje "mozek" počítače. Jedná se o složitý integrovaný obvod, umístěný na základní desce počítače a do velké míry rozhodující o jeho rychlosti.

Také, jak na základovou desku?

U plovoucí desky se místo betonových pásů hloubí základová jáma, která se následně vyplňuje zhutněným pěnosklem. Vrstva z pěnoskla se obalí do geotextílie, překryje se PE fólií a na tu se poté vylije plovoucí základová deska z betonu. Co obsahuje motherboard? Základní deska (mainboard, motherboard)

  • Procesor (mikroprocesor)
  • Patici pro numerický koprocesor (popř. osazený koprocesor)
  • Obvody čipové sady.
  • Rozšiřující sběrnici (bus)
  • Paměti.
  • Vyrovnávací cache paměť
  • Sloty umístěné na rozšiřující sběrnici pro připojení rozšiřujících karet. Zapojení rozšiřující karty.
  • CMOS paměť

Co to je čipset?

Čipová sada (čipset) se stará o komunikaci mezi procesorem, sběrnicemi, sloty, řadiči a dalšími součástmi na základní desce počítače. Co všechno je v počítači? Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy).

Co to je procesor?

Definice procesoru z anglické stránky Wikipedie zní: „Procesor je hlavní elektronická součástka v počítači, která vykonává instrukce počítačového programu tak, že provádí základní aritmetické, logické, kontrolní a vstupní/výstupní operace specifikované instrukcemi.

By Giulio Celestine

Jak najít zálohu WhatsApp? :: Jak upravit HTML soubor?
Užitečné odkazy