Domovská stránka > C > Co To Je Základní Deska?

Co to je základní deska?

Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.

Přečtěte si více

Jak poznat že odesla zakladni deska?

Selhání Power LED : Jasnou indikací problému základní desky je to, že nesvítí kontrolka napájení. V případě že tato LED dioda nesvítí po spuštění počítače, pak zkontrolujte, zda je k desce správně připojen napájecí kabel. Proto musíte počítač otevřít a ověřit, zda je konektor s názvem »POWER+« a »POWER-«. Jak zjistit sériové číslo základní desky? V nabídce Start zadejte příkaz „regedit“. Otevře se okno „Editor registru“. Vyhledejte v něm klíč „HKEY_LOCAL_MACHINEHardwareDescriptionSystemBIOS“. V pravé části okna se pak zobrazí název výrobce základní desky, sériové číslo, verze BIOS a další užitečné informace o počítači.

Jak si vybrat základní desku?

Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití. Jak zjistit informace o chipsetu? Nástroj Systémové informace ve Windows

Vyvoláte ho pomocí stisku kláves [Windows]+[R] a příkazu »msinfo32«. Příkaz potvrdíte klávesou [Enter]. Příkaz »msinfo32« můžete napsat také do pole pro hledání.

Co označuje výraz motherboard?

Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj. Může se také zeptat, co všechno je na základní desce? Základní deska (Motherboard, MB)

Najdeme na ní patici pro procesor (CPU), pro paměť (RAM), sloty (konektory) pro přídavné karty (různé typy), konektory pro připojení interních mechanik (disketa, pevný disk, CD, DVD, ZIP aj.), konektory pro periferní zařízení (myš, klávesnice, tiskárna apod.)

Jakou funkci má v počítači základní deska?

Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a poskytnout jim elektrické napájení. Jak poznat že odchazi zdroj? Příznaky vadného zdroje jdou poznat slyšitelným praskáním nebo syčením kondenzátorů, ale samozřejmě také samovolným vypínáním PC a pod. . 7-8 let už je dle mého názoru na PC zdroj celkem dost, pokud je PC aktivně využíván každý den. Ale pokud nepozoruješ zatím žádné problémy, tak není nutno jej zatím měnit :) .

Jak vypada zakladni deska?

Liší se například tím, že přímo k desce jsou připojeny různé vstupně-výstupní konektory. Tím se jednak snížil počet kabelů ve skříni a také se usnadnila montáž počítače. Rozměry základní desky formátu ATX jsou 305 x 244 mm a prostor pro různé konektory má mít velikost 158,75 x 44,45 mm.

By Burnie Ewert

Jak ozivit zakladni desku? :: Co je Metricka jednotka?
Užitečné odkazy