Domovská stránka > J > Jak Se Píše O Se Stříškou?

Jak se píše o se stříškou?

Symbol stříšky (vokáň, cirkumflex) zapíšeme tak, že stiskneme a podržíme pravé tl. ALT a v horní levé části klávesnice stiskneme tl. 3 (š), následně musíme ještě dopsat požadovaný symbol (číslo, písmenko) nebo prostě stiskneme mezerník a zapíše se samotná stříška. Alternativní způsob zápisu je pomocí ASCII kódu: tl.

Přečtěte si více

Tak jak napsat zobáček dolů?

Podržte levý Alt + vyťukejte na numerické klávesnici číslo 25. Jak napsat dvě čárky nad o? ASCII kódy: Ö = Alt+0214 | ö = Alt+0246

  1. Stiskněte klávesu levý Alt (dole vlevo od mezerníku) a držte ji zmáčknutou.
  2. Poté přesuňte svou pozornost k numerické klávesnici. Pro ö vyťukejte číselnou kombinaci 0246 a pro Ö vyťukejte číselnou kombinaci 0214.

Podle toho, jak udělat dlouhe o na klavesnici?

Na české klávesnici je mnoho českých písmenek v numerické řadě nad písmeny, dlouhé ó tam ale chybí.

  1. Na české klávesnici zmáčkneme klávesu s čárkou a háčkem (bez stistknutí SHIFTU).
  2. Jakmile jsme stiskli tuto čárku, poté jako druhou klávesu stiskneme klávesu o, tedy požadované písmenko, nad kterým chceme čárku udělat.
Jak napsat a? Ctrl+Alt+č+písmeno dá písmeno s obloučkem (˘), např. ă. Ctrl+Alt+ř+písmeno dá písmeno s kroužkem (°), např. å.

A další otázka, jak napsat *?

Hvězdička na klávesnici přes pravý alt (alt gr)

Zatímco držíte pravý Alt, stiskněte klávesu pro pomlčku „-“, kterou najdete v pravé části klávesnice nalevo od tlačítka Shift. Po jejím stisknutí dojde k zápisu hvězdičky do místa, kde máte v dokumentu/programu umístěný kurzor.
Podle toho, jak napsat ć?

KódZnak
133ů
134ć
135ç
136ł

Jak napsat na notebooku?

První a nejčastěji používaná kombinace je [pravý Alt] + [V]. Klávesa pravý Alt je někdy také označena [Alt Gr]. Druhou cestou jak napsat zavináč je stisknutí a držení klávesy [levý Alt] a na numerické klávesnici postupně stisknout klávesy [6] a [4]. Jak se na klávesnici píše vlnovka nad n? Občas bych si potřeboval napsat španělské ň (ñ). Zatím jediná možnost je přepnout na španělskou klávesnici (nebo na anglickou a pak ALT+0241).

Jak se píše na druhou?

Předpoklad: Vaše klávesnice musí mít numerickou část, jinak je tento postup neproveditelný.

  1. ^2 = Stiskněte levý Alt a nepřestávejte ho držet. Na numerické klávesnici vyťukejte kód 94.
  2. ² = Zde je nejprve nutné přepnout na anglickou klávesnici, protože s českou to nejde.

By Troy

Kdo vymyslel Spřežky? :: Jak psát email nebo e-mail?
Užitečné odkazy