Domovská stránka > J > Jak Se Dělí Počítačové Viry?

Jak se dělí počítačové viry?

Podle hostitele

Podle toho, prostřednictvím jakých hostitelů se virus šíří, je možné je dělit na několik druhů. Základními typy hostitelů jsou: Spustitelné soubory – COM a EXE programy v prostředí DOSu, EXE soubory v Microsoft Windows, ELF soubory v UNIXu atd. Boot sektory disket a diskových oddílů.

Přečtěte si více

Co jsou počítačové viry a jak se šíří?

Počítačový vir je škodlivý program, který se sám šíří bez vědomí uživatele kopírováním do jiného spustitelného programu nebo dokumentu. Účelem viru je infikovat zranitelné systémy, získat kontrolu nad zařízením a ukrást citlivá data uživatelů. Hackeři vytvářejí počítačové viry s úmyslem oklamat uživatele. Jak funguje počítačový virus? Počítačový vir

Ke svému šíření využívá hostitele – jiné soubory, do kterých je vkládán (zkopírováním svého těla) a tyto využívá jako prostředek pro své další přenášení za účelem infikovat další systém. K tomuto šíření využívá zejména spustitelné soubory (EXE, COM, SYS atd.), různé dokumenty (DOC, XLS apod.)

Jak se projevuji počítačové viry?

Jak se projevuje počítačový vir?

  • Škodlivý software deaktivuje antivirový program a firewall.
  • Výkon počítače nebo notebooku se výrazně sníží.
  • Připojení k internetu se zpomalí.
  • Internetové připojení vypadává bez zjevného důvodu.
  • Objevuje se velký počet vyskakujících oken.
  • Objevují se okna s nesmyslnými vzkazy.
Co to jsou počítačové viry? Počítačový virus je program nebo část kódu, která se spustí na vašem PC bez vašeho vědomí nebo svolení. Některé viry pouze znepříjemňují uživateli život. Většina virů je ale navržena tak, aby získala kontrolu nad napadeným systémem a prováděla destruktivní akce.

Co jsou to Multipartitní viry?

Multipartitní viry

- napadají soubory i systémové oblasti disku. S výhodou kombinují možnosti boot virů i souborových virů.
Co je to počítač? Počítač je zařízení sloužící k automatizovanému výpočetnímu zpracování informace – vykonává programové instrukce a zpracovává data. Zpracovává symboly podle předem určeného postupu, rychle a přesně provádí složité operace a je schopen číst, zpracovávat a ukládat velké množství symbolů (dat).

Podle toho, co je to počítačový červ?

Počítačoví červi jsou zákeřné viry, které se snaží nakazit co největší množství počítačů. Také mohou výrazně zpomalit váš počítač nebo způsobit jiné škody. Když to vezmeme v úvahu, co jsou to makroviry? Makroviry jsou specifickou skupinou virů, která se šíří prostřednictvím dokumentu, nikoliv prostřednictvím programů jako "klasické viry". Makroviry využívají toho, že dokumenty určitého formátu mohou obsahovat kód, který je spuštěn při práci s dokumentem a který může být virem infikován.

A další otázka, jak fungují viry?

Pokud je buňka napadená, imunitní buňky to dokážou rozpoznat a zahájí protiútok, v případě buňky infikované virem tuto nešťastnici zlikvidují. Buňky imunitního systému mezi sebou mají populace různých specialistů. Například dendritické buňky průběžně pohlcují materiál ze svého okolí.

By Eberhard Centini

Jak na virus? :: Jak se šíří počítačový virus?
Užitečné odkazy