Domovská stránka > K > Kdy Se Determinant Rovná Nule?

Kdy se determinant rovná nule?

· Determinant je roven nule právě tehdy, jestliže prvky alespoň jednoho řádku (sloupce) jsou rovny nule nebo jestliže nějaký řádek (sloupec) je lineární kombinací ostatních řádků (sloupců). · Determinant se nezmění, přičteme-li k libovolnému řádku (sloupci) jakoukoliv lineární kombinaci ostatních řadků (sloupců).

Přečtěte si více

Kdy je definován součin matic?

Násobení matic nebo též maticové násobení je v matematice zobecnění násobení čísel na matice. Formálně se dá definovat jako binární operace nad množinou matic. Využívá se v matematice, fyzice a jejich aplikacích pro popis skládání lineárních zobrazení. Co je to matice matematika? Matice můžeme chápat jako pravoúhlé tabulky, ve kterých se nacházejí čísla nebo jiné matematické výrazy. Každá matice má určitý počet řádků a sloupců, podle kterých se můžeme orientovat v jejích prvcích. Mějme například matici A. Matice A má 3 řádky a 2 sloupce.

Když to vezmeme v úvahu, co je to regulární matice?

Regulární matice (v některé literatuře též invertibilní) je taková čtvercová matice, jejíž determinant je různý od nuly, tzn. Ekvivalentně lze též tvrdit: Její řádky jsou lineárně nezávislé. Její sloupce jsou lineárně nezávislé. Co je to transponovaná matice? Transponovanou maticí k matici typu nazýváme matici typu takovou, kterou dostaneme z matice záměnou (transpozicí) řádků a sloupců.

Může se také zeptat, jak vytvořit bcg matici?

Tvorba BCG grafu v MS Excel

V Excelu se BCG matice tvoří pomocí bublinového grafu. Stručný postup je následující. Označte prázdnou buňku a vložte bublinový graf. Zvolte Vybrat data a pro hodnoty 1.
Když to vezmeme v úvahu, jak udělat matice v excelu? Aplikujeme-li při tvorbě vzorce maticový přístup, vyznačíme cílovou obdélníkovou oblast, vytvoříme v ní příslušný vzorec a ukončíme klávesovou trojkombinací Ctrl+Shift+Enter. Celá oblast potom obsahuje vzorec jediný, který je uzavřen v matcových závorkách {}.

Podle toho, co je to jednotková matice?

Definice 2.4 (jednotková matice). Jednotkovou maticí řádu n rozumíme čtvercovou matici typu Rn×n, která má v hlavní diagonále jedničky a mimo hlavní diagonálu nuly. Tak kdy má matice nekonečné mnoho řešení? Řešení je jednoznačné právě tehdy, když hodnost matice se rovná počtu proměnných. Jinak má obecné řešení tolik volných parametrů, kolik je rozdíl mezi počtem proměnných a hodností soustavy; v takovém případě má soustava nekonečně mnoho řešení.

Kdy je funkce lícha?

Funkce sudá a lichá

Sudou, anebo lichou funkci poznáme snadno z grafu funkce. Jestliže je graf osově souměrný podle osy y, pak se jedná o funkci sudou. V případě, že je graf funkce středově souměrný podle počátku soustavy souřadnic, pak se jedná o funkci lichou.

By Wescott Saidul

Jak se počítají týdny v těhotenství? :: Jak urcit Inverzni matici?
Užitečné odkazy