Domovská stránka > J > Jak Se Jede Vltava?

Jak se jede Vltava?

Řeku Vltavu můžeme z vodáckého hlediska rozdělit na 2 části. První částí je Horní Vltava, která se nachází nad Lipnem (2. tabulka). Většina vodáků splouvá pouze tu část Vltavy, která je pod Lipnem, začíná se ve Vyšším Brodě a obvykle se končívá v Boršově či ve Zlaté Koruně (1.

Přečtěte si více

Jak se ovládá kánoe?

Všimněte si základních prvků perfektního záběru:

  1. Oba jezdci mají ruce a těla přesně symetricky (ve všech fázích záběru)
  2. Horní ruka je nahoře.
  3. Horní ruka je pokrčená před hlavu, aby pádlo bylo co nejkolměji k hladině
  4. Spodní ruka je mírně pokrčená
  5. Tah za pádlo je až po jeho ponoření do vody - voda nestříká
Jak jezdit na vode? Kánoe: Nejčastěji se jezdí na dvoumístných kánoích, přičemž je každé místo v lodi spojené s konkrétními povinnostmi. Vpředu sedí „motor“ lodi, tzv. háček. Ten musí mít, zejména v peřejích, oči na stopkách, aby upozornil toho vzadu – kormidelníka – na kdejakou překážku.

Tak jak se sedí v kajaku?

Vhodnou kombinací je aktivní přitažení nebo závěs při pohybu listu vpřed s přímým záběrem, který provedeme tak, že list je veden směrem ke špičce po dráze písmene „C“ z pokrčené do natažené paže. Následný záběr vpřed je veden mírně pod loď (horní paže musí být nad vodou!), aby záběr nezpomalil otáčení kajaku. Co je to háčko? „Háčko“, „herák“ nebo „héro“. To všechno jsou názvy pro jednu z nejnebezpečnějších masově zneužívaných drog. Chemicky patří mezi opiáty, látky odvozené z opia. To se získává z nezralých makovic máku setého.

Co je to háček?

Slovo háček označuje malý zahnutý předmět či grafický tvar: Háček (diakritika) – diakritické znaménko nad písmenem, např. v české abecedě nad písmeny č, ď, ě, ň, ř, š, ť, ž Háček (rybaření) – základní součást rybářské udice ve tvaru zahnuté jehly, chytají se na něj ryby. Jak nasednout do kánoe? Proto je výhodné (pokud není potok užší než délka naší lodě) nasedat špičkou lodě proti proudu a při odplutí využijeme sílu proudu k otočení a dostaneme se tak hravě do středu řeky. Nesmíme, v případě silnějšího proudu, zapomenout loď naklonit na stranu, na kterou zatáčíme od břehu.

Tak co je kormidlo?

Kormidlo je zařízení, které umožňuje udržovat a měnit směr pohybu lodí, letadel a dalších dopravních prostředků. Obvykle má tvar ploché desky, umístěné na zádi řízeného stroje tak, aby kladlo prostředí co nejmenší odpor. Může se také zeptat, jak drzet pádlo na kajak? Spodní paže by měla držet pádlo asi 15 cm od listu. Držíme-li pádlo ve vodorovné poloze nad hlavou, musí činit úhel mezi předloktím a pádlem a zároveň úhel v lokti 90 stupňů. Záběr vpřed je základní a nejdůležitější záběr.

Podle toho, co znamená ve vodáckém slangu válec?

VÁLEC - Nebezpečný typ vývařiště, kde se voda vrací zpět pod jez a sebou nese nejen kameny a lodě, ale i vodáka samotného.

By Hakeem

Co je to pole VC? :: Jak Padlovat na lodi?
Užitečné odkazy