Domovská stránka > C > Co Je Udp A Tcp?

Co je UDP a TCP?

TCP poskytuje různé funkce, jako je pořadové číslo, řízení toku, řízení chyb, potvrzovací číslo, řízení přetížení atd., Aby bylo zajištěno, že doručovaný paket nemůže ovlivnit jiné činnosti. UDP je zkratka pro protokol User Datagram. Používá se k odeslání malé zprávy z jednoho hostitele na druhého.

Přečtěte si více

Jaký je můj port?

Na počítači se systémem Windows

Stiskněte klávesu Windows + R, zadejte „cmd.exe“ a klikněte na možnost OK. Zadáním příkazu „telnet + IP adresa nebo název hostitele + číslo portu“ (např. telnet www.example.com 1723 nebo telnet 10.17. xxx.
Co je to datagram? Datagram je v informatice označení pro základní jednotku, která je přepravována v počítačové síti s přepojováním paketů, kde není zajištěno jejich doručení, zachování pořadí ani eliminace duplicity.

Jak se dělá protokol?

Protokol musí být jasně, stručně a přehledně napsaný, aby se v něm mohl čtenář snadno a rychle orientovat. Odtud plyne, že jednotlivé části by se mezi sebou neměly míchat. V záznamu měření nemá co dělat diskuse výsledků či upřesňování teorie, podobně v teorii konkrétní hodnoty, při kterých se měří. Podle toho, jak vypadá paket? Paket se skládá z řídících dat (metadat) a z uživatelských dat (užitečné zatížení, anglicky payload). Řídící data poskytují síti potřebná data k doručení paketu, například adresu zdroje a cíle, kódy pro detekci chyb – kontrolní součty a informace o pořadí.

Jak napsat protokol biologie?

U každého protokolu uveďte název cvičení (ideálně na nové straně) a datum. Dále budou následovat jednotlivé praktické úkoly, které budete na cvičeních řešit (číslujte úkoly podle toho, jak budou použity na cvičeních). Co to je WWW? World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.

Co nám poskytuje Internet?

Mezi základní služby internetu patří:

  • WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče.
  • E-mail – elektronická pošta.
  • Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli.
  • VoIP – telefonování pomocí internetu.
  • FTP – přenos souborů
Jak Internet funguje? Internet je podle wikipedie „celosvětový systém propojených počítačových sítí (síť sítí), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP“.

Jaký je rozdíl mezi IPv4 a IPv6?

délka adresy má 128 bitů

Pro porovnání IPv4 adresa má 32 bitů. To byl jeden z důvodů proč se nový protokol uváděl. Počet dostupných IP adres se několika set násobně zvětšil a IPv6 tak nebude mít problém pokrýt potřeby adres při současném stavu, ani při dalším rozvoji internetové infrastruktury.

By Slifka

Kdy vznikl první osobní počítač? :: Kde je tlačítko FN na klávesnici?
Užitečné odkazy