Domovská stránka > J > Jak Přehrát Soubor Mp4?

Jak přehrát soubor MP4?

V osobním počítači s Windows 10 vyberte možnost Start > Průzkumník souborů nebo vyberte Průzkumník souborů z hlavního panelu. Stiskněte a podržte (nebo pravým tlačítkem klikněte na) soubor MP4, který chcete přehrát, vyberte Otevřít v programu a v seznamu aplikací vyberte preferovaný přehrávač souborů.

Přečtěte si více

Podle toho, v jakém programu otevřít mp4?

Pokud nechcete MP4 soubory otevírat pomocí Windows Media Player nebo QuickTime Player, ale hledáte lepší a všestrannější software, doporučuji vám vyzkoušet VLC. Můžete se také zeptat, jak přidat kodek? Kodeky automaticky nainstalována.

  1. Spusťte program Windows Media Player jak je popsáno výše a potom klepněte na tlačítko Nástroje na panelu nabídek.
  2. klepněte na tlačítko Možnosti.
  3. na kartě Přehrávač vyberte jednou denně nebo jednou týdněv rámci funkce Automatické aktualizace.
  4. klepněte na tlačítko OK.

Jak nainstalovat kodeky?

Aplikace jako Windows Media Player dokážou kodeky vyhledávat a instalovat automaticky. Kodeky můžeme také oficiálně získat z Microsoft Store. K tomu budeme muset pouze vstoupit do obchodu Windows a stisknout instalaci, jako by to byla jiná normální aplikace. Jaký přehrávač na filmy? VLC Media Player 3.0.17.4

Multimediální přehrávač, který neohromí svou jednoduchou grafikou (kterou však lze vylepšit skiny), ale svými možnostmi v přehrávání multimédií, tedy jak hudebních, tak i video formátů s titulky. Program je schopný přehrávat také streamované video.

Tak co je to mp4?

MP4 je formát multimediálního kontejneru definovaný standardem ISO/IEC 14496-14:2003. Je také známý pod názvem MPEG-4 Part 14, jde tedy o součást standardu MPEG-4. Jako jeho základ posloužil formát kontejneru MPEG-4 Part 12 (ISO base media file format), který byl vytvořen na základě QuickTime od společnosti Apple. Pokud jde o to, kde stáhnout kodeky? Souhrnné informace o Kodek CZ

  • Licence. Freeware.
  • Verze programu. 0.16.
  • Autor. Jan Pinkas.
  • Potřeba instalace. ano.
  • Domovská stránka. www.pinky.cz.
  • Velikost souboru. 4,94 MB.
  • Operační systém. Windows 98, Windows XP, Windows 2000, Windows Me.
  • Jazyk. Čeština.

Jak zjistit kodek?

Přemýšlíte, jak poznat jaký kodek je použitý? Je to jednoduché, stačí použít některý ze zdarma dostupných programů – například MediaInfo nebo Gspot. V dnešní době je možná nejčastějším formátem video souboru mkv. Ten je vlastně náhradou pro avi. Může se také zeptat, co to je kodek? Kodek je softwarový nebo hardwarový nástroj pro kódování nejčastěji zvukových a obrazových (video) informací do datového proudu pro potřeby jejich ukládání, vysílání nebo streamování, a pro jejich opětovné dekódování. Kodeky mohou obsahovat i funkci komprese a šifrování dat.

Pokud jde o to, jak zjistit chybějící kodek?

Pokud se dostanete do situace, že vám některé video nepůjde na počítači přehrát, pak nezbývá než zjistit, který kodek je nutné ke spuštění konkrétního souboru doplnit. S tím vám pomůže program WinCodec, který umí analyzovat konkrétní soubor ve formátu AVI a podat uživateli informaci o chybějícím kodeku.

By Roda

Jaké kodeky pro Windows 10? :: Co je to datovy tok?
Užitečné odkazy