Domovská stránka > J > Jak Otestovat Motherboard?

Jak otestovat motherboard?

Jednou z nejlepších utilit pro monitorování a měření teplot, napětí a otáček větráků uvnitř počítače je SpeedFan 4.23, alternativou je pak Motherboard Monitor. SpeedFan umí měřit teplotu CPU, skříně, hard-disků a rovněž jádra grafické karty a jejího okolí přes I2C sběrnici.

Přečtěte si více

Jak vypada zakladni deska?

Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení. Také, jak vybrat frekvencí procesoru? Frekvence procesoru

Je zřejmé, že čím vyšší je hodnota frekvence, tím je procesor rychlejší. Procesory mají běžně frekvenci od 2 GHz, ty se hodí především pro méně náročnou, například kancelářskou práci. Pro náročnější operace, jako je editace videa nebo hraní her se hodí spíše procesory s frekvencí kolem 3 GHz.

Jaký typ procesoru vybrat?

Pro práci s náročnějšími programy nebo hraní her raději zvolte notebook s dvoujádrovým procesorem Intel Core i5 nebo dvou či čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7. Grafická karta – neboli GPU – je čip, který vytváří obraz na monitoru. Jak vybrat procesor 2020? Při koupi procesoru musíte vzít v potaz několik zásadních věcí. Mezi ty hlavní patří ale cena, jakou máte grafickou kartu a jakého výrobce preferujete. Když kupujete procesor máte na výběr mezi značkami AMD a Intel.

Co je to Threads na CPU?

Vlákno (též vlákno řízení, anglicky thread) označuje v informatice spuštěnou instanci počítačového programu. O vláknech mluvíme v souvislosti s možností vytvořit více vláken v jednom procesu, což se nazývá multithreading. Co je to přetaktování procesoru? Přetaktování nebo overclocking je systematická cílená činnost zaměřená na zvýšení pracovní frekvence procesoru počítače a ostatních komponentů, například grafické karty s cílem zvýšení výkonu počítače na nejvyšší možnou míru.

Co znamená GHz?

Frekvence, neboli takt procesoru, je udáván v gigahertzech. Tedy udává, kolik se uděje cyklických dějů (výpočtů) za jednu sekundu. Větší frekvence znamená vyšší výkon procesoru. Co znamená 6 Jadrovy procesor? Vícejádrový procesor je mikroprocesor, který v jednom pouzdře nebo na jednom čipu integruje více CPU, říkáme jader. Obvykle jde o jádra, která jsou vzájemně programově kompatibilní a mohou tak snáze spolupracovat. Jejich společná činnost (součinnost) se nazývá multitasking, případně multithreading.

Co dělají jádra v procesoru?

Jádra jsou na sobě výpočetně nezávislá, díky čemuž je procesor schopen v jednu chvíli zpracovávat několik různých instrukcí a obsluhovat tak několik programů najednou. Tato schopnost je stěžejní v otázce účinného multitaskingu.

By Alcus Pew

Jak poznám že mám trojského koně? :: Jak poznat dobrý procesor?
Užitečné odkazy