Domovská stránka > C > Co Je To Motherboard?

Co je to motherboard?

Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, co patří k hardwaru?

Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval. V jakých oblastech se používají počítače? kancelářské aplikace, databázové aplikace, komunikace, grafika, řídicí systémy, programování, věda a výzkum, audiovize, zábava, …

Co to je základní deska?

Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství. Může se také zeptat, co se nachází v počítačové skříni? Počítačová skříň je jakýsi plechový (nebo umělohmotný) obal, který zakrývá vnitřek počítače. Přední stěna skříně obsahuje otvory pro disketové, CD-ROM a další speciální mechaniky, dále vypínač a tlačítko RESET, případně i další speciální tlačítka a malé otvory pro větrání.

Lidé se také ptají, jaké má počítač vstupní a výstupní zařízení?

Pojďme se podívat, jaké zařízení se připojují do těchto konektorů. Klávesnici, myš, monitor již známe, dále můžeme připojit skener, mikrofon, web-kamera, tablet, sluchátka, reproduktory, tiskárna, mobil, fotoaparát, externí harddisk, čtečka paměťových karet, WIFI router, TV tuner,... Když to vezmeme v úvahu, co je to vstupní a výstupní zařízení? vstupní zařízení je hardwarová komponenta, která umožňuje vstup dat do počítače (např. počítačová myš, klávesnice); výstupní zařízení umožňuje výstup dat z počítače (např.

Co znamená výstupní?

Výstupní zařízení je hardware, do kterého počítač zapisuje data. Velká skupina výstupních zařízení slouží k prezentaci dat uživateli – monitory, displeje, tiskárny, plottery, ale také zvukové karty obsluhující zabudované nebo vnější reproduktory či sluchátka. A další otázka, jakou velikost ram? velikostí

velikostí

Výška postavy (cm)Velikost rámu (cm)Velikost rámu (palce)
160 - 16542 - 4716,5 - 18,5
166 - 17044 - 4917 - 19
171 - 17546 - 5118 - 20
175 - 18048 - 5319 - 21
3 další řádky

Co je RAM v notebooku?

Co je to operační paměť RAM? RAM je zkratkou pro anglické označení random access memory, pro kterou se vžil český překlad operační paměť. Jde o velmi rychlou paměť, která uchovává právě zpracovávaná data. Více RAM znamená například rychlejší práci s více otevřenými programy a záložkami v prohlížeči.

By Trilley Strieter

Jak hrát hry na Messengeru? :: Jaké jsou základní části počítače?
Užitečné odkazy