Domovská stránka > J > Jak Zjistit Podvodnou Stránku?

Jak zjistit podvodnou stránku?

Podvodný e-shop a jeho 6 typických znaků

  1. Chybí kontaktní údaje.
  2. Chybí obchodní podmínky.
  3. Texty plné chyb a překlepů
  4. Ceny jsou podezřele nízké
  5. E-shop nemá dohledatelné recenze.
  6. Recenze na internetu upozorňují na podvod.
  7. Nedorazila objednávka.
  8. Dorazilo jiné zboží

Přečtěte si více

Jak poznat falešné stránky?

Web e-shopu může být čarokrásný, ale pokud nesplňuje základní požadavky, utečte někam jinam. Základem je uvedení identifikačních údajů, organizace, nebo obchodníka, který web provozuje. Pokud na webu nejsou, je to porušení zákona, mělo by se u vás rozsvítit červené světlo alarmu a z webu odejděte. Jak poznat důvěryhodný web? Dá se zjistit informace o datu poslední aktualizace? Pokud web nebyl delší dobu aktualizován, může to být signálem, že jde o starý neudržovaný web nebo že za ním nestojí důvěryhodná organizace. Pokud není možné dohledat informaci o aktualizaci konkrétní stránky, je lépe považovat zdroj za nedůvěryhodný.

Jak si ověřit stránku?

Ověřování vlastnictví stránky

  1. V administraci klikněte na položku NASTAVENÍ / PŘESMĚROVÁNÍ URL.
  2. Klikněte na tlačítko NOVÉ PŘESMĚROVÁNÍ.
  3. Do políčka PŘESMĚROVANÁ URL napište adresu URL, kterou požaduje služba.
  4. Do políčka CÍLOVÁ URL napište adresu ze sekce Soubory.
  5. Zaklikněte políčko VALIDAČNÍ SOUBOR a klikněte na uložit.
Jak poznat bezpečný eshop? Mezi hlavní doporučení patří nehledět pouze na základní cenu inzerovaného zboží, neplatit zboží předem, ověřit si informace o e-shopu z více zdrojů a věnovat pozornost obchodním podmínkám. Rozdíly v cenách dosahují u stejného zboží v jednotlivých obchodech stovek i tisíců korun.

Pokud jde o to, jak resit podvodny eshop?

Pokud jste objednané zboží zaplatili online platbou, máte možnost využít bankovní službu s chargeback. Je to dobrovolný zásah banky, kdy zaplacené peníze stáhne z účtu obchodníka zpět na váš účet. Dobrou zprávou je, že může sáhnout na kterýkoliv bankovní účet na světě. Takže i v Číně, USA, Německu nebo třeba Indonésii. Jak poznat právě Vans? Měl by být světlý, čitelný a řádně všitý. Vans dbá dokonce o takové detaily! Na originálním štítku kecek najdete informace o tom, v jaké zemi byly vyrobené a také délku vložky v centimetrech a velikost - dle evropského, britského a amerického číslování. Kód s továrním číslováním by se měl rovněž nacházet na podrážce.

Když to vezmeme v úvahu, jak si ověřit obchod?

Na internetových stránkách who.is si můžete ověřit majitele domény eshopu. Do vyhledávacího políčka stačí zadat např. “alza.cz”. Pokud jsou údaje skryté, je to podezřelé. Jak poznat ověřený zdroj? Pokud si vygooglíme jeho jméno a najdeme relevantní informace, tak je nejspíš vše v pořádku. Pokud ho ale nemůžeme dohledat nebo nenajdeme jeho spojitost s daným tématem, měli bychom zbystřit. Pozor si musíme dát také na „velmi důvěryhodné zdroje, za které autor ručí“.

Jak zjistit informace o webových stránkách?

Informace o doméně

Jiný způsob, jak ověřit ID Google Analytics, je otevřít html zdroj stránky kliknutím pravým tlačítkem myši kdekoliv na stránce. Poté v kontextovém menu vyberte „Zobrazit zdrojový kód“ nebo „Zobrazit zdrojový kód stránky“ (v závislosti na vašem prohlížeči).

By Ivatts Seifert

Jak získat ověřený profil na FB? :: Jak poděkovat Na konci emailu?
Užitečné odkazy