Domovská stránka > J > Jak Se Počítá Rozdíl?

Jak se počítá rozdíl?

Rozdíl je číslo, které dostaneme, když od sebe odečteme libovolný počet různých čísel. Používáme tedy znaménko – (mínus) a celou tuto operaci nazýváme odčítání. Zkráceně lze říct, že výsledkem operace odčítání je rozdíl.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak použít funkcí suma v excelu?

Funkce SUMA sčítá hodnoty. Můžete sčítat jednotlivé hodnoty, odkazy na buňky nebo oblasti, anebo kombinaci všech tří možností. Příklady: =SUMA(A2:A10) Sečte hodnoty v buňkách A2:10. Jak sčítat text v Excelu? Spojení textu z více buněk do jedné pomocí jednoduchého vzorce. Postup si ukážeme na příkladě. V buňce A2 máme zadané jméno, v buňce B2 příjmení a do buňky C2 chceme vložit jméno i příjmení (viz obrázek). Klepneme do buňky C2, napíšeme vzorec =A2 & " " & B2 a potvrdíme klávesou Enter.

Jak spočítat počet buněk v Excelu?

Způsoby počítání buněk v oblasti dat

  1. Vyberte buňku, ve které se má zobrazovat výsledek.
  2. Na kartě Vzorce klikněte na Dalšífunkce , přejděte na Statistické apotom klikněte na jednu z následujících funkcí: POČET:Spočítat buňky, které nejsou prázdné
  3. Vyberte požadovanou oblast buněk a stiskněte RETURN.
Jak Roztahnout cisla v Excelu? Očíslování řádků pomocí funkce ŘÁDEK
  1. Do první buňky oblasti, kterou chcete očíslovat, zadejte =ŘÁDEK(A1). Funkce ŘÁDEK vrátí číslo řádku odkazu. Například funkce =ŘÁDEK(A1) vrátí číslo 1.
  2. Přetáhněte Úchyt. oblast, kterou chcete vyplnit. Tip: Pokud se úchyt nezobrazil, bude jej třeba zřejmě nejprve zobrazit.

Jak se v Excelu dostat na konec tabulky?

Jak se rychle dostaneme na konec tabulky s daty

Stiskneme klávesu End a potom klávesovou šipku udávající směr pohybu. Alternativa s použitím myši: Aktívní buňka je v tabulce s daty. Poklepeme na pravou/levou/horní/dolní hranu aktivní buňky a dostaneme se na pravý/levý/horní/dolní konec tabulky.
Jak prodloužit tabulku v Excelu? Vyberte tabulku a potom vyberte Návrh tabulky > Změnit velikost tabulky. Upravte oblast buněk, které tabulka obsahuje podle potřeby, a pak vyberte OK.

Jak zmensit pocet řádků v Excelu?

Omezte počet řádků a sloupců skrytím řádků a sloupců

Krok 2: Klikněte pravým tlačítkem na vybrané sloupce a vyberte Skrýt z nabídky pravým tlačítkem. Krok 3: Vyberte první řádek pod sdíleným rozsahem a stiskněte Ctrl + směna + Šipka dolů současně vyberte všechny řádky pod sdíleným rozsahem a poté je skryjte.
Jak změnit řádkování v Excelu? Vyberte veškerý text v textovém poli, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a klikněte na Odstavec. Vyberte požadovanou řádkování.

A další otázka, jak udělat mřížku v excelu?

Mřížku můžete na listu zobrazit nebo skrýt v Excel pro web. Na kartě Zobrazení zaškrtněte ve skupině Zobrazit políčko Mřížka, aby se mřížka zobrazit, nebo zrušte zaškrtnutí políčka a skryjte je.

By Fraze Kosel

Jak zprovoznit druhou SIM kartu? :: Jak Roztahnout sloupec v Excelu?
Užitečné odkazy