Domovská stránka > J > Jak Se Pocita V Excelu?

Jak se pocita v Excelu?

Zadání vzorce obsahujícího předdefinovanou funkci

  1. Vyberte prázdnou buňku.
  2. Napište symbol rovná se = a potom zadejte funkci. Pokud chcete například vypočítat celkový prodej, zadejte =SUMA.
  3. Zadejte levou závorku (.
  4. Vyberte oblast buněk a potom zadejte pravou závorku ).
  5. Stisknutím klávesy Enter získáte výsledek.

Přečtěte si více

Jak udělat rozdíl v Excelu?

Poznámka: V aplikaci Excel neexistuje žádná funkce ODEČÍST. Použijte funkci SUMA a čísla, která chcete odečíst, převeďte na záporné hodnoty. Funkce SUMA(100;-32;15;-6) například vrátí výsledek 77. Jak se dělá mocnina v Excelu? Pro mocniny můžeme v Excelu využít vzorec, do kterého umístíme zvláštní symbol pro mocnění. Jedná se o symbol ^ (stříška), napíšeme ji kombinací kláves levý ALT + 94 na numerické klávesnici nebo na anglické klávesnici SHIFT + 6. Druhá možnost je použití funkce POWER, která umocní čísla na zadaný exponent.

Jak vynásobit hodnoty v Excelu?

Funkci PRODUCT můžete použít k násobení čísel, buněk a rozsahů. Ve funkci SOUČIN můžete použít libovolnou kombinaci až 255 čísel nebo odkazů na buňky. Například vzorec =SOUČÁSEK(A2;A4:A15;12;E3:E5;150;G4;H4:J6) vynásobí dvě jednotlivé buňky (A2 a G4), dvě čísla (12 a 150) a tři oblasti (A4:A15, E3:E5 a H4:J6). Jak zaokrouhlit číslo v Excelu? Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

Jak vypočítat poměr v Excelu?

Poměr v Excelu

  1. Vypočítat poměr Excel (obsah)
  2. K tomu použijeme dvojtečku („:“) jako oddělovač.
  3. Poznámka: & se používá pro zřetězení syntaxí a dvojtečky (:) je symbol poměru, který je fixován mezi zřetězením vzorcem.
  4. Jak vidíme výše, vypočítaná hodnota poměru se blíží 0, 5: 1 .
Jak vypočítat procenta v Excelu? Výpočet procent, pokud znáte celek a množství
  1. Klikněte na libovolnou prázdnou buňku.
  2. Zadejte =42/50 a stiskněte RETURN. Výsledek je 0,84.
  3. Vyberte buňku, která obsahuje výsledek z kroku 2.
  4. Na kartě Domů klikněte na Styl procent . Výsledek je 84 %. To je procento správných odpovědí v testu.

Jak vložit rovnici do Excelu?

Pokud máte desktopovou aplikaci Excel, můžete pomocí tlačítka otevřít v aplikaci Excel otevřít sešit a zobrazit a vložit do něj rovnice. Uděláte to takto: Klikněte na Otevřít v Excelu a zobrazte nebo vložte rovnici. Novinky o nejnovějších aktualizacích Excel pro web najdete v blogu aplikace Microsoft Excel. Jak vypočítat rozdíl v? Rozdíl můžete vypočítat tak, že odečtete nové příjmy od těch původních a pak výsledek vydělíte původními příjmy.

Také, jak se počítá rozdíl?

Rozdíl je číslo, které dostaneme, když od sebe odečteme libovolný počet různých čísel. Používáme tedy znaménko – (mínus) a celou tuto operaci nazýváme odčítání. Zkráceně lze říct, že výsledkem operace odčítání je rozdíl.

By Coulson Sesser

Jak odeslat zprávu v určitý čas? :: Jak zamknout Obchod Play?
Užitečné odkazy