Domovská stránka > J > Jak Stáhnout Zazipovaný Soubor?

Jak stáhnout zazipovaný soubor?

Takto vypadá soubor v zipu. Abyste jej mohli otevřít, klikněte na něj v průzkumníkovi pravým tlačítkem myši a klikněte na Extrahovat vše. Vyberte cílovou složku, abyste mohli rozbalit komprimované soubory či adresář a dále klikněte na Extrahovat. Soubory se „rozbalí“ na pevný disk na požadované místo.

Přečtěte si více

Také, jak udělat archiv?

Nový archiv vytvoříte pomocí aplikace Správa archivů v následujících krocích:

  1. Vyberte Správa archivů ▸ Nový archiv.
  2. Pojmenujte svůj nový soubor archivu a vyberte umístění, kam se má uložit.
  3. Zmáčknutím tlačítka + na nástrojové liště přidejte požadované soubory a složky.
  4. Až dokončíte přidávání souborů, je archiv připraven.
Když to vezmeme v úvahu, jak udělat ze souborů rar? Pokud chcete WinRAR použít k vytvoření RAR souboru:
  1. Označte soubory (složku), které chcete zabalit.
  2. Klikněte na některý z nich pravým tlačítkem myši.
  3. Z nabídky vyberte „Add to archive…“.

Jak Zazipovat a zmenšit soubor?

Spusťte průzkumník souborů, vyberte složku (adresář), na kterém klikněte pravým tlačítkem myši. Zde zvolte volbu Odeslat a následně zvolte Komprimovaná složka (metoda ZIP). Jak Zaheslovat ZIP Win 10? Postup zaheslování je u obou programů téměř totožný. Stačí vybrat soubory, které chcete zaheslovat, a kliknout na ně pravým tlačítkem myši. Následně vyberte možnost Přidat do archivu. V otevřeném okně pak už stačí najít pole s přidáním hesla a máte vyhráno.

Jak zamknout archiv?

V Průzkuníkovi klikni na soubor pravým a z nabídky vyber Přidat do archívu, otevře se okno Jméno a parametry archívu. Pokud na kartě Obecné nic nezměníš, najdeš pak zapakovaný a zaheslovaný soubor ve stejné složce jako původní soubor. Pak si klikni na kartu Pokročilé a potom na tlačítko Nastavit heslo a zadáš heslo. Jak si zamknout soubor? Vyberte Soubor > Informace. Vyberte pole Zamknout sešit a zvolte Šifrovat pomocí hesla. Zadejte heslo do pole Heslo a pak vyberte OK. Potvrďte heslo do pole Znovu zadat heslo a pak vyberte OK.

Může se také zeptat, jak se dostat do zaheslovane slozky?

Dostanete se k tomu snadno, ve Vlastnostech souboru/složky přejdete na Rozšíření a tam si vyberete, že chcete zašifrovat (Obecné -> Atributy a zde Upřesnit -> Šifrovat obsah a zabezpečit tak data). Podle toho, jak otevřít zip soubor zdarma? 7-Zip File Manager

Další populární program pro archivaci souborů, který pracuje s příponou . zip. ZIP komprese nedosahuje tak dobrých výsledků při šetření velikosti, avšak stále se jedná o velmi povedený a jednoduchý program, který je navíc zdarma.

V jaké aplikaci otevřít soubor RAR?

Ve Windows to půjde pokud si pořídíte nějaký další software – nejrozšířenější je WinZIP (umí řadu dalších formátů, takže i RAR) nebo přímo to co podporuje RAR, tedy asi nejlépe WinRAR. Pracovat s RAR soubory umí i populární 7-Zip. V Microsoft Store je případně RAR Opener.

By Shevlo Daro

Kde je Poznámkový blok? :: Jak rozbalit exe soubor?
Užitečné odkazy