Domovská stránka > J > Jak Testovat Grafickou Kartu?

Jak testovat grafickou kartu?

Testování grafické karty

Nástroj FurMark vám pomůže vyřešit problémy s grafickou kartou. Spusťte program a klikněte na položku "zátěžový test GPU". Poté se spustí 3D benchmark. Před spuštěním benchmarku ještě můžete specifikovat, zda chcete test spustit v okně nebo v režimu celé obrazovky.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jak otestovat výkon grafické karty?

Mezi jedny z nástrojů nejpoužívanějších nástrojů pro testování výkonu grafické karty patří jednoznačně Time Spy (ten testuje výkon v oblasti grafiky u rozhraní DirectX 12) a Port Royal (testování výkonu v oblasti ray tracingu). Také, jak vyzkoušet grafickou kartu jestli je spálená? Toto se projevuje barevnými artefakty, pruhy nebo kostičkami ve 2D i 3D obrazu a nestabilitou počítače (tuhnutí, nahodilé restarty či vypínáním PC). V případě, že se tyto barevné chyby objevují na obrazovce, bude se s největší pravděpodobností skutečně jednat o neopravitelnou závadu na grafické kartě - vadnými paměťmi.

Jak opravit nefunkcni grafickou kartu?

Otázka: Jak opravit částečně (pruhy na obrazovce) nebo zcela nefunkční grafickou kartu? Odpověď: Zapečte ji v běžné troubě, asi 10 minut na 200°C (v horkovzdušné méně), kondenzátorama navrch, bez chladiče a karta zas pojede jako nová. Může se také zeptat, jak zjistit jestli mi funguje grafická karta? Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«. Přejděte do záložky »Zobrazení« a podívejte se, zda v části nazvané »Poznámky« nejsou uvedeny nějaké hardwarové problémy.

Jak zjistit stav GPU?

V záložce Grafický procesor (GPU) aplikace AIDA64 zjistíte nejen základní, ale i velmi podrobné informace o grafické kartě ve vašem PC. AIDA64 je i v češtině. Nabízí velmi detailní propracování veškerých informací týkajících se grafické karty, které můžete z výše uvedených i neuvedených důvodů potřebovat. Jak zjistit rychlost grafické karty? 3DMark. Aplikace detekuje hardware zařízení a podle něj navrhne nejvhodnější testy. Kromě měření výkonu se může hodit při řešení problémů souvisejících s chováním komponent v zátěži – nabízí totiž podrobné grafy poskytující informace o teplotách procesoru, grafického čipu a další údaje.

Jak zjistit rychlost počítače?

Klikněte pravým tlačítkem na hlavní panel a vyberte „ Správce úloh ”Nebo jej spusťte stisknutím Ctrl + Shift + Esc. Klikněte na kartu „Výkon“ a vyberte „CPU“. Zde se zobrazí název a rychlost CPU vašeho počítače. Jak otestovat počítač na výkon? Otestovat výkon počítače lze mnoha programy (benchmarky) například: PassMark, Cinebench, Catzilla, CrystalDiskMarkatd, NovaBench,.. K jedněm z nejlepších patří produkty od společnosti Futuremark jež mají své místo na trhu už řadu let.

Která grafická karta je aktivní?

Možná by stačil klik pravým tlačítkem myši na obrazovku, vybrat "Rozlišení obrazovky" a v možnosti "Upřesnit nastavení" najít aktivní grafický adaptér.

By Frendel Calvery

Jak zjistit kolik mám VRAM? :: Jak zjistit stav baterie Apple Watch?
Užitečné odkazy