Domovská stránka > J > Jak Chránit Složku Heslem?

Jak chránit složku heslem?

Klikněte pravým tlačítkem na složku, kterou chcete zašifrovat, a vyberte Vlastnosti. Klikněte na tlačítko Upřesnit.... Podívejte se do sekce Komprese a šifrování na zaškrtávací políčko Šifrovat obsah a zabezpečit tak data. Pokud je k dispozici, zaškrtněte ho.

Přečtěte si více

Jak uzamknout slozku?

Postup zaheslování je u obou programů téměř totožný. Stačí vybrat soubory, které chcete zaheslovat, a kliknout na ně pravým tlačítkem myši. Následně vyberte možnost Přidat do archivu. V otevřeném okně pak už stačí najít pole s přidáním hesla a máte vyhráno. Jak vytvořit uzamčenou složku? Zaheslování složky tak nemusíte příliš řešit, neboť díky šifrování jsou vaše data v bezpečí. Nicméně pokud byste chtěli nějakou “supertajnou” složku přeci jenom ochránit heslem, tak ji přidejte do Disk Utility, kde stačí pouze zvolit typ šifrování (128bitové nebo 256bitové šifrování AES) a přidat ke složce heslo.

Jak zamknout složku na heslo?

Dostanete se k tomu snadno, ve Vlastnostech souboru/složky přejdete na Rozšíření a tam si vyberete, že chcete zašifrovat (Obecné -> Atributy a zde Upřesnit -> Šifrovat obsah a zabezpečit tak data). Také, jak se zazipuje soubor? Klikněte pravým tlačítkem na soubor, který chcete zazipovat, a pak vyberte Odeslat > Komprimovaná složka (metoda ZIP). Otevřete Průzkumník souborů a najděte komprimovanou složku. Pokud chcete rozzipovat celou složku, klikněte na ni pravým tlačítkem, vyberte Extrahovat vše a pak postupujte podle pokynů.

Tak jak zabezpečit slozku?

Klikněte pravým tlačítkem na soubor nebo složku (nebo je stiskněte a podržte) a vyberte Vlastnosti. Vyberte tlačítko Upřesnit a zaškrtněte políčko Šifrovat obsah a zabezpečit tak data. Jak Zazipovat PDF s heslem? Jedním z možných řešení je použití programu 7-Zip, který se po instalaci integruje do Průzkumíka. Na souboru (případně složce), který se má komprimovat („zazipovat“), klikněte pravým tlačítkem myši, zvolte 7-Zip a následně Přidat do archivu… Formát archivu nastavte na zip.

Může se také zeptat, jak otevřít soubor chráněný heslem?

Metoda 2: Odemknout soubory chráněné heslem pomocí programu Poznámkový blok

  1. Odemknutí hesla souboru ZIP je zcela zdarma.
  2. Nejlepší řešení pro šifrované soubory ZIP, které mají krátké heslo.
  3. Není třeba žádný externí bezplatný nebo placený software, najdete jej ve Windows.
Jak dát heslo do RAR? V Průzkuníkovi klikni na soubor pravým a z nabídky vyber Přidat do archívu, otevře se okno Jméno a parametry archívu. Pokud na kartě Obecné nic nezměníš, najdeš pak zapakovaný a zaheslovaný soubor ve stejné složce jako původní soubor. Pak si klikni na kartu Pokročilé a potom na tlačítko Nastavit heslo a zadáš heslo.

Podle toho, jak zaheslovat archiv 7 zip?

Pokud chcete v programu 7-zip zašifrovat soubory v archivu, pak v dialogovém okně Přidat do archivu zadejte heslo a vyberte jako metodu šifrování AES-256. Tyto volby se nachází ve spodním pravém rohu dialogového okna.

By Klug Heffler

Jak nastavit uzamčení počítače? :: Jak Zaheslovat fotky?
Užitečné odkazy