Domovská stránka > J > Jak Propojit Tp-Link?

Jak propojit TP-Link?

Pomocí režimu mostu lze bezdrátově propojit dva nebo více bezdrátových směrovačů / sítí LAN a rovněž lze jeho pomocí připojit bezdrátový směrovač TP-Link k bezdrátovému přístupovému bodu. Pro propojení pomocí režimu mostu musí všechny bezdrátové směrovače podporovat tuto funkci a být nakonfigurovány do režimu mostu.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak nastavit lan v routeru?

Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. V případě, že se chcete připojovat přes Wi-Fi, připojte se na název sítě, jenž je napsaný na spodní straně routeru. Potřebné heslo najdete na zadním štítku. Jak zmenit nastaveni Wi-Fi routeru? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče.

Jak propojit dva routery TP-Link?

Hlavní router umístíte poblíž modemu, potom zapojíte jeden konec ehternetového kabelu do libovolného portu LAN na hlavním routeru. Následně zapojíte druhý konec kabelu s koncovkou do portu LAN u sekundárního routeru (pro vytvoření sítě LAN-LAN) nebo do portu WAN (pro síť LAN-WAN). A hurá, síť je hotová! Podle toho, jak propojit dva routery bezdrátové? Jeden z routerů zvolíte jako HLAVNÍ (primární) a druhý bude sloužit jako sekundární. U primárního routeru provedete nastavení tak, jako kdyby byl určen k běžnému vysílání Wi-Fi signálu. Připojte ho k modemu a k počítači pomocí síťového kabelu. Odpojíte ho až po dokončení procesu nastavení bezdrátové sítě.

Jak nastavit připojení LAN?

Stačí, když kliknete na Start – Nastavení – Síť a internet. Zde si v levném menu vyberte možnost Ethernet a dejte Změnit možnosti adaptéru. Rázem se před vámi otevře seznam všech síťových prvků, které můžete využívat. Ať už je to připojení skrze LAN, Wi-Fi, VPN a další. Tak jak nastavit wan? Vložte AC adaptér vašeho bezdrátového routeru do DC-IN portu a zapojte do zásuvky. Použijte jiný síťový kabel a připojte váš modem do WAN portu vašeho bezdrátového routeru. Použijte svazkový síťový kabel a připojte váš počítač do LAN portu vašeho bezdrátového routeru.

Jak se připojit na router přes kabel?

Nejprve zapojíme router do napájení a pokud máme zezadu tlačítko pro zapnutí router zapneme. Router nám rozsvítí nějaké kontrolky, to znamená že se opravdu zapnul. Počkáme pár minut, aby měl dostatek času na plné rozběhnutí. Do modrého portu, nebo portu označeného WAN zapojíme kabel, který k nám vede OD poskytovatele. Jak dát router do tovarniho nastaveni? Prakticky u všech routerů najdete malé tlačítko s označením RESET (návod usnadní hledání). Po jeho stisku lze provést buď krátkým stisknutím restart (odpovídající výše zmíněnému vypnutí/zapnutí) nebo delším podržením tlačítka reset do továrního nastavení.

Jak zprovoznit router?

Jak zapojit router ?

  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

By Delphine Rewis

Jak zjistit SSID routeru? :: Jak nastavit nový SSD?
Užitečné odkazy