Domovská stránka > J > Jak Se Správně Píši Adresy?

Jak se správně píši adresy?

Poštovní adresa poštovní zásilky musí být napsána latinkou, a to čitelně, přehledně, dostatečně velkým písmem a bez přepisování; je-li poštovní adresa psána strojem, na počítači apod., písmo nesmí být menší než 0,25 cm. Je-li poštovní adresa psána rukou, označení adresáta musí být napsáno hůlkovým písmem.

Přečtěte si více

Jak napsat odesílatele?

Vzor adresy

  1. Na první řádek napište oslovení.
  2. Druhý řádek patří jménu – hůlkovým písmem napište křestní jméno i příjmení.
  3. Třetí řádek: Název ulice a číslo popisné.
  4. Do dalšího řádku napište směrovací číslo a město, případně číslo městského obvodu.
  5. Poslední řádek obsahuje název státu, pokud posíláte dopis do zahraničí.
Jak správně napsat PSČ? Poštovní směrovací číslo (PSČ) je pěticiferné, členěné na trojčíslí a dvojčíslí. První číslice je převzata ze starého krajského rozdělení Československa. Další dvě číslice blížeji určují danou obci a oblast. Poslední oddělené dvojčíslí označuje dodávací poštu.

Jak správně napsat adresu k rukám?

na první řádku uveďte název společnosti. na druhé řádce pokračujte se jménem adresáta. Před jméno můžete připojit i text: K rukám (titul + jméno adresáta) nebo jméno osoby zvýraznit (např. podtržením). Jak napsat adresu do vlastních rukou? je-li adresa psána rukou, nesmí být napsána tužkou a musí být čitelná, bez přepisování, název adresní pošty či obce se při psaní rukou musí psát velkými písmeny.

Jak se píše adresa na Slovensko?

Jak poslat dopis na Slovensko? Dopis pošlete úplně normálně jako po České republice, jen je třeba vyplnit navíc k adrese příjemce zemi, nejlépe anglicky, tedy Slovakia – dopis může cestovat přes více států než jen ČR a SR. Pak jen stačí nalepit odpovídající známku E. Jak podepsat dopis? Zkládá se z:

  1. oslovení (pan, paní, ing., kamarád, atd.)
  2. jmeno a příjmení (např. Jan Novák)
  3. ulice a čísla domu (např Janáčkova 6)
  4. město (např Brno)
  5. PSČ (poštovní směrovací číslo, např 602 00)
  6. název státu (může být i zkratka např. česká republika, CZ)

Jak se píše doporučený dopis?

Na obal doporučeného dopisu napíšeme doleva nahoru odesílatele a doprava dolu adresáta. Pokud posíláme na dobírku nezapomeneme vyplnit i poštovní poukázku, nejlevněji vyjde poštovní poukázka A, kde nám peníze přijdou na náš bankovní účet. Kdo je odesílatel? Odesílatel (řídce též odesilatel) je osoba či organizace, která sama či prostřednictvím jiné osoby podala zásilku určenou adresátovi.

Kde se píše směrovací číslo?

Psaní PSČ v adrese

Poštovní směrovací číslo se uvádí v adrese společně s názvem dodávací pošty (ten zpravidla odpovídá názvu obce a číselnému značení pošty).

By Osmond

Kam se píše poštovní směrovací číslo? :: Jak zarovnat text do bloku HTML?
Užitečné odkazy