Domovská stránka > J > Jak Se Píší Uvozovky Na Klávesnici?

Jak se píší uvozovky na klávesnici?

Je třeba si pomoci klávesovými zkratkami. Jednoduché uvozovky se píšou pomocí Alt+0130 (dolní) a Alt+0145 (horní), dvojité pomocí Alt+0132 (dolní) a Alt+0147 (horní) a boční uvozovky napíšete pomocí Alt+0187 (přední) nebo Alt+0171 (zadní). Při psaní těchto zkratek je vždy potřeba použít levý Alt.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak na uvozovky?

Český pravopis uznává následující druhy uvozovek: dvojité „X“, jednoduché ‚X'; dále boční dvojité »X« a boční jednoduché ›X‹. Většinou se používají standardní dvojité uvozovky ve tvaru 99 66, tedy „X“. Jednoduché uvozovky se pak používají především v případě, že se v přímé řeči cituje další přímá řeč. Jak se píšou uvozovky ve větě? Je-li v uvozovkách celá věta, píše se druhé uvozovací znaménko na konci věty až za příslušným interpunkčním znaménkem (tečkou, čárkou, vykřičníkem, otazníkem; např. „Lucie s Pepou šli nejprve na oběd, potom na pivo, pak ještě do kavárny a do práce se už nevrátili.").

Lidé se také ptají, jak vypadají uvozovky?

Uvozovky („“ ‚' »« ›‹) jsou párová interpunkční znaménka užívaná nejčastěji k vyznačení přímé řeči v textu. V češtině se uvozovky přimykají k označenému textu bez mezer a jako základní se používají dvojité uvozovky typu 99 66. Pokud jde o to, jak napsat uvozovky na anglické klávesnici? Anglické 'jednoduché' uvozovky

  1. Windows: Alt+0145, Alt+0146.
  2. Mac: Alt+H, Alt+J.

Jak se na klávesnici píše apostrof?

Zápis na počítači

Typografický apostrof (') lze ve Windows zapsat kombinací Alt + 0 1 4 6 . Na Macu (na české klávesnici) kombinací Alt + J .
Jak psát uvozovky na notebooku? uvozovky

UVOZOVKY

Levá – otevíracíPravá – uzavírací
Jednoduché nahoře a dole – ‚XYZ'Alt+0130Alt+0145
Jednoduché nahoře – 'XYZ'Alt+0145Alt+0146
4 další řádky

Jak psát uvozovky v angličtině?

Zatímco v britské angličtině jsou primárními uvozovkami uvozovky jednoduché ( '…' ), v americké angličtině to jsou, obdobně jako v češtině, uvozovky dvojité ( “…” ). Bez zajímavosti není ani použití v přímé řeči, kdy britská angličtina předepisuje jejich použití před interpunkčním znaménkem (např. Co to je Uvozovaci věta? Uvozovací věta uvozuje přímou řeč, nějakým způsobem ji v textu uvádí. Jsou to věty typu řekl, zeptal se, zvolal, odpověděl. požádal apod. Uvozovací věta nám říká, kdo a jak mluví.

Co to je přímá řeč?

Přímá řeč je literární figura, kterou tvoří jedna nebo několik vět vložených do vyprávění jako doslovný citát jiné osoby, než je vypravěč. Je uzavřena v uvozovkách a může být doprovozena uvozovací větou.

By Placeeda

Jak napsat uvozovky bez numerické klávesnice? :: Jak psát na české klávesnici?
Užitečné odkazy