Domovská stránka > J > Jak Zjistit Jméno Domény?

Jak zjistit jméno domény?

V administrativním kontaktu je většinou uveden někdo, kdo se o doménu prakticky stará (např. správce webu, agentura nebo hostingová společnost). Pokud potřebujete v registru upravit jakékoliv údaje u své domény, obraťte se na Určeného registrátora.

Přečtěte si více

Jak vymyslet název domény?

Nejdřív si proto ujasněte záměry, které s webem máte. Pozdější změna doménového jména by zhoršila pozici vašeho webu ve vyhledávačích a ztížila marketing vaší značky. Ověřte si také, jestli podobné jméno nemá registrované váš konkurent. Pokud ano, určitě si nepořizujte doménu odlišenou jen pomlčkami. Jak zjistit obsazenost domény? NIC. Do vyhledávacího políčka „Vyhledávání v registru“ na stránce www.nic.cz zadejte název požadované domény a ve výsledku naleznete veškeré informace o doméně. Pro bližší informaci o vlastníkovy je potřeba rozkliknout název kontaktu v řádku Držitel.

Když to vezmeme v úvahu, jak najít správce domény?

Jak zjistit registrátora?

  1. V internetovém prohlížeči zadáte do vyhledávače www.nic.cz.
  2. V kolonce „vyhledávání registru“ zadáte název své domény (př.: bloger.cz) a potvrdíte hledání.
  3. Na stránce se objeví několik informačních řádku o Vaší doméně, Vás ovšem zajímá pouze řádek, kde se nachází „Určený registrátor“.
Kdo vlastní doménu? Správci domén nejvyšší úrovně jsou tedy národní registry pro konkrétní státy a EU (CZ. NIC, SK-NIC, EURID ad.) a také centrální registr nadnárodních (generických) domén ICANN. Komunikaci s těmito subjekty ohledně domén obvykle zprostředkovává registrátor či subregistrátor (více si o nich řekneme níže).

Tak jak zjistit ip adresu z doménového jména?

Zjištění IP adresy domény na Windows

Stiskněte na klávesnici win+R a do zobrazeného textového pole zadejte cmd. Zobrazí se Vám černá příkazová řádka, kam napište ping mezera doména. Tedy například: ping eshopsystem.cz a stiskněte enter. Následně se Vám zobrazí IP adresa dané domény (serveru).
Jak zjistit volnou doménu? Do jediného pole vepíšete všechny domény s koncovkami a aplikace domeny.cz ověří, zda jsou volné k registraci. Zadejte názvy domén včetně koncovek, každou na jeden řádek.

Podle toho, co je to internetová doména?

Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu. Příkladem doménového jména je zápis cs.wikipedia.org . Co to je název webu? Název stránek – doména druhého řádu

Doménou druhé úrovně je samotný název stránek (např. „ipodnikatel“ v www.ipodnikatel.cz). Druho-řadovou doménu si můžete nechat zaregistrovat u akreditovaných registrátorů domén.

Co je potreba k prevodu domény?

K provedení převodu budeme potřebovat tzv. Auth-info kód domény (neboli heslo pro převod). Získáte jej od současného správce či registrátora domény, nebo pomocí formuláře na stránkách na stránkách CZ. NIC.

By Kosak Opp

Co znamená přeregistrovat doménu? :: Jak vybrat notebook Datart?
Užitečné odkazy