Domovská stránka > J > Jak Fungují Domény?

Jak fungují domény?

Doménové jméno je jednoznačné a jedinečné jméno přiřazené ke konkrétnímu hostingu, řečeno zjednodušeně. Hosting má svou IP adresu, a podle té doména pozná, jaký web má zobrazit a kde ho najít. Doménové jméno nahrazuje IP adresu, kterou by jinak bylo těžké si zapamatovat.

Přečtěte si více

Podle toho, co je cz nic k čemu slouží?

CZ. NIC je zájmové sdružení právnických osob, které bylo založeno roku 1998 patnácti právnickými osobami – předními poskytovateli internetových služeb. Hlavní náplní je provozování registru jmen domén . CZ, zabezpečování provozu domény nejvyšší úrovně . Co je to Domain? Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu. Příkladem doménového jména je zápis cs.wikipedia.org .

Co je doména 3 řadu?

Doména III. řádu (subdoména) Subdoména je jakési rozšíření doménového názvu o další level. Vypadat může následovně: chrome.google.com nebo obchod.vasefirma.cz. Jaký je rozdíl mezi doménou a IP adresou? Systém DNS umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, takzvané doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a často jej dokáží intuitivně napsat například do webového prohlížeče.

Lidé se také ptají, jak si zarezervovat doménu?

V systému registrace jmen domén není možné registrovat jméno domény přímo u sdružení CZ. NIC, nýbrž je nutné vybrat si tzv. registrátora. To je subjekt, který má přístup do registru a spravuje pro uživatele jejich jména domén. Co jsou hostingové služby? Webhosting je pronájem prostoru pro webové stránky na cizím serveru. Pronajímatel serveru bývá označován jako poskytovatel webhostingu (webového prostoru). Díky webhostingu se dají webové stránky umístit na internet, bez potřeby vlastního serveru.

Jak udělat webhosting?

Na výběr máte několik možností, zvolit si můžete buď systém Joomla, Drupal nebo WordPress, případně diskusní fórum phpBB nebo elektronický obchod osCommerce. Stačí pak kliknout na tlačítko „Instalovat“. Po spuštění instalace se na webhostingu automaticky nainstaluje vybraný systém. Co znamená přeregistrovat doménu? Při přeregistraci CZ domény se mění její registrátor, tj. poskytovatel, kterému platíte za registraci, provoz a prodloužení domény. Nedochází k žádným jiným změnám – zůstává majitel, DNS servery a její platnost (datum expirace). Přeregistrace je zdarma.

Kdo je registrátor domény?

Registrátor je společnost, která umožňuje klientům (osobám nebo firmám) registrovat domény. Registrátor může mít partnery (resellery), kteří pro své zákazníky registrují domény vlastním jménem. Před registrací domény zákazník zjišťuje u registrátora, zda je doména volná.

By Delaney

Kam patří operační systém Windows? :: Jak odstranit přepisování textu?
Užitečné odkazy