Domovská stránka > J > Jak Najít Dobrého Praktického Lékaře?

Jak najít dobrého praktického lékaře?

Pět kroků pro výběr nejlepšího lékaře: jak na to

  1. Ptejte se přátel a známých.
  2. Ptejte se jiných lékařů.
  3. Sledujte vývěsky na poliklinikách a v čekárnách.
  4. Kvalitní a zkušené lékaře můžete najít v renomovaných zdravotnických zařízeních, která mají dlouhodobě dobrou pověst.

Přečtěte si více

Co delat kdyz nemám lékaře?

Zákon mluví jasně: mít praktického lékaře není vaše povinnost ale právo. Pokud se u žádného lékaře nezaregistrujete, nikdo vám vaše rozhodnutí nemůže vymluvit. Musíte však počítat s řadou problémů – v lepším případě skončíte u pár telefonátů, v tom horším ale může přijít i pokuta. Kam jít Když nemám praktického lékaře? Pokud neuspějete, obraťte se na svoji zdravotní pojišťovnu, která má jednak přehled o vytíženosti jednotlivých lékařů, jednak i povinnost jej zajistit.

Jak si vybrat praktického lékaře?

Vybírejte svého lékaře ve chvíli, kdy jste zdraví, ne v době akutního problému. Samozřejmostí by mělo být příjemné prostředí, profesionální a lidský přístup lékaře i sestry a vaše vzájemné sympatie. Před registrací byste měli lékaře osobně navštívit. Jak přejít k praktickému lékaři? Praktického lékaře pro dospělé vám může doporučit buď váš dětský lékař nebo se lze registrovat například k lékaři člena vaší rodiny. Můžete také zkusit přímo kontaktovat jednotlivé praktické lékaře ve vašem okolí, které najdete v Národním registru poskytovatelů zdravotních služeb pomocí „rozšířeného vyhledávání“.

A další otázka, jak zmenit praktika?

Registrujícího praktického lékaře můžete změnit po třech měsících od předchozí registrace. Pojištěnec má obecně (bez časové limitace) právo na výběr poskytovatele zdravotních služeb na území České republiky, který je ve smluvním vztahu k jeho zdravotní pojišťovně, a na výběr zdravotnického zařízení. Co je registrující lékař? Registrující lékař má všechny potřebné údaje související s vaším zdravotním stavem. Jeho náplní práce musí být pacienta v rámci své specializace a odbornosti vyšetřovat a léčit. Pokud je potřeba specializované vyšetření/ošetření, doporučí registrující lékař cíleně návštěvu ambulantního specialisty.

Když to vezmeme v úvahu, jak si stěžovat na lékaře?

(1) Stížnost podejte nejprve poskytovateli zdravotních služeb, tedy řediteli nemocnice nebo přímo lékaři (pokud jde např. o praktického lékaře, zubaře nebo jiného odborníka). Poskytovatel stížnost musí vyřídit do 30 dnů, v odůvodněných případech do 60 dnů. Jak se přehlásit k jinému lékaři? Pokud nejste s péčí svého registrujícího lékaře spokojeni, můžete jej změnit jednou za tři měsíce. Samotná změna lékaře není složitá. Navštívíte nového vámi vybraného lékaře a zeptáte se na možnou registraci. Existují však zákonné výjimky, kdy vás lékař může odmítnout přijmout do péče.

Pokud jde o to, který lékař není registrující?

Registrujícím subjektem tak již není lékař, ale zdravotnické zařízení. V některých zákonech se však sousloví „registrující praktický lékař“ používá jako legislativní zkratka pro registrujícího poskytovatele v oboru všeobecné praktické lékařství nebo v oboru praktické lékařství pro děti a dorost.

By Beverlee

Jak se objednat k internistovi? :: Jak zmenit kód k iPhonu?
Užitečné odkazy