Domovská stránka > J > Jak Nainstalovat Ubuntu Do Pc?

Jak nainstalovat Ubuntu do PC?

Obsah

  1. Krok 1 - spuštění Live CD.
  2. Krok 2 - zahájení instalace.
  3. Krok 3 - příprava k instalaci.
  4. Krok 4 - volba disku pro instalaci. Krok 4.1 - použití celého disku. Krok 4.2 - rozdělení disku. Krok 4.3 - ruční rozdělení disku.
  5. Krok 5 - nastavení času.
  6. Krok 6 - nastavení rozložení klávesnice.
  7. Krok 7 - vytvoření uživatele.

Přečtěte si více

Jak instalovat na Ubuntu?

Instalace ze zdrojů

Pro instalaci ze zdrojů existuje mnoho nástrojů. Nejjednodušším je nástroj Centrum softwaru pro Ubuntu. Pokročilejším a s více funkcemi je nástroj Synaptic. V sekci pokročilé správy softwaru jsou popsány textové nástroje umožňující práci z příkazové řádky.
Jak nainstalovat Ubuntu z flash disku? Ubuntu od vydání 8.10, Intrepid Ibex, obsahuje vměstnaný specializovaný nástroj pro shodné účely - tvorbu LiveUSB. Pro přístup k němu, otevřete průvodce vytvořením startovacího USB flash disku z nabídky Dash → Tvůrce spouštěcího disku, případně příkazem usb-creator-gtk . Zvolte flash disk, na něhož se data zkopírují.

Jak spustit Ubuntu z USB?

Ubuntu

  1. Otevřete program Rufus nebo nástroj, který chcete k propojení souboru ISO s USB klíčem použít.
  2. Zvolte stažený soubor Ubuntu ISO a jednotku USB, kterou chcete používat. Poznámka: Během tohoto procesu bude USB klíč vymazán.
  3. Klikněte na možnost Start a nechte proces dokončit.
Jak nastavit boot z USB? Po otevření konfigurace systému BIOS stiskněte klávesovou zkratku [F8], nebo použijte kurzor ke kliknutí na [Nabídku bootování] na obrazovce①. V nabídce bootování vyberte USB flash disk / CD-ROM, který chcete použít② a pak stiskem klávesy Enter nabootujte systém z USB flash disku nebo CD-ROMu.

Jak nainstalovat Windows 10 a Ubuntu?

Stručný návod postupu instalace

  1. Vstoupím do BIOS a přepnu jej UEFI módu do Legacy (každý výrobce to může označit trochu jinak)
  2. Reinstaluji Windows 10 v režimu Legacy.
  3. Instaluji Linux Ubuntu - nebo jinou distribuci.
Jak přejít z Windows na Linux? Prostě si stáhněte Ubuntu, vypalte si CD, vložte vypálené CD do vaší CD mechaniky a restartujte počítač (možná bude potřeba provést nastavení v BIOSu tak, aby počítač zaváděl systém z CD mechaniky). Podrobněji viz Jak vypálit ISO a Zavedení systému z CD. Z CD ve vaší mechanice se spustí funkční instalace Ubuntu.

Jak spustit Linux na Windows?

V nabídce Start napište cmd a potvrďte Enterem. Do příkazového řádku pak zadejte příkaz bash a následnou výzvu potvrďte klávesou y. Linuxový subsystém se teď bude stahovat z Windows Storu (!). Tradá, máte textové Ubuntu ve Windows. A další otázka, jak odstranit linux z notebooku? Odstranění Linuxu z disku lze provést vícero způsoby, asi nejjednodušším je použití libovolné live distribuce a programu fdisk, popřípadě cfdisk. Také je ale možné tento krok přeskočit, vyčistit MBR a až poté z Windows s použitím aplikace Správce disku všechny „nepohodlné“ oddíly smazat.

Jak odstranit Linux Mint?

Linux je na disku s jiným OS

Nejdříve nabootujte váš druhý operační systém. Vlastníte-li licenci programu Partition Magic, spusťte jej a můžete vizuálně odstranit oddíl s Linuxem i případný oddíl se swapem. V opačném případě spusťte command.com a v něm příkaz fdisk . Odstraňte všechny oddíly používané Linuxem.

By Thynne Waltersdorf

Jak stáhnout Office do PC? :: Jak nainstalovat Linux a Windows?
Užitečné odkazy