Domovská stránka > J > Jak Odinstalovat Linux Ubuntu?

Jak odinstalovat Linux Ubuntu?

Pomocí LiveCD Ubuntu

Počkejte, než se systém spustí. Na novějších verzích Ubuntu se Gparted nevešel na spustitelné CD, takže spusťte Centrum softwaru a doinstalujte si program GParted, pak jej spusťte. (Na starších verzích (do 9.04) jej spustíte přímo přes Systém → Správa → GParted.)

Přečtěte si více

Jak nainstalovat Linux místo Windows?

Prostě si stáhněte Ubuntu, vypalte si CD, vložte vypálené CD do vaší CD mechaniky a restartujte počítač (možná bude potřeba provést nastavení v BIOSu tak, aby počítač zaváděl systém z CD mechaniky). Podrobněji viz Jak vypálit ISO a Zavedení systému z CD. Z CD ve vaší mechanice se spustí funkční instalace Ubuntu. Jak odstranit Linux z notebooku? Odstranění Linuxu z disku lze provést vícero způsoby, asi nejjednodušším je použití libovolné live distribuce a programu fdisk, popřípadě cfdisk. Také je ale možné tento krok přeskočit, vyčistit MBR a až poté z Windows s použitím aplikace Správce disku všechny „nepohodlné“ oddíly smazat.

Jak nainstalovat Ubuntu místo Windows?

Stáhněte si VirtualBox pro Windows a nainstalujte jej do počítače. Stáhněte si soubor ISO ISO, který chcete nainstalovat, ze stránky stahování Ubuntu. Aktuální verze Ubuntu funguje pouze na 64bitových počítačích. V Ovládacích panelech systému Windows zjistěte, zda používáte 32bitový nebo 64bitový systém. Tak jak přeinstalovat ubuntu? Nejlepší je vstoupit do systému BIOS a nakonfigurovat jej tak, aby nejprve četl USB, poté jednotku DVD a poté pevný disk. Při spuštění z USB se zobrazí několik možností. Máme zájem o jeden z «Vyzkoušejte Ubuntu bez instalace"Nebo"Nainstalujte Ubuntu«. První vstoupí do živé relace a druhý přímo do instalačního programu.

Jak odinstalovat Linux a nainstalovat windows?

Odebrání systému Linux z počítače a instalace Windows:

  1. Odebrání nativních, výměnných a spouštěcích oddílů používaných systémem Linux: Spusťte počítač s disketou instalačního programu Linux, do příkazového řádku zadejte fdisk a pak stiskněte ENTER.
  2. Nainstalujte systém Windows.
Jaký Linux místo Windows? Nejoblíbenější distribuce Linuxu: TOP 10 nejpoužívanějších...
  1. místo: MX Linux. Distribuci lze snadno otestovat jako živý systém ve virtuálním prostředí.
  2. místo: Manjaro Linux. | Zdroj: Manjaro Linux.
  3. místo: Linux Mint. | Zdroj: Linux Mint.
  4. místo: Pop!_ OS.
  5. místo: Ubuntu.
  6. místo: Debian.
  7. místo: Elementary OS.
  8. místo: Fedora.

Tak jaký linux místo windows 10?

Microsoft stále intenzivněji nutí uživatelům svoje Windows 10. Nelíbí se vám takový přístup? Zkuste Ubuntu. Tak jak nainstalovat linux na pc? Instalace funkce Windows Subsystem for Linux (WSL). Po restartování počítače stačí spustit Windows Store a dát vyhledat klíčové slovo Linux nebo přímo Ubuntu. U vybrané položky pak klikněte na Získat a poté na Instalovat.

Jak odstranit operační systém?

Otevře se okno „Konfigurace systému“, ve kterém musíte otevřít záložku „Stáhnout“. Zde je seznam nainstalovaných operačních systémů v počítači. Vyberte operační systém, který chcete ze spouštění odstranit, a poté klikněte na tlačítko „Odstranit“.

By Graniah

Jak odstranit Linux Mint? :: Jak změnit Windows 7 32 bit na 64 bit?
Užitečné odkazy