Domovská stránka > J > Jak Nainstalovat Ubuntu Místo Windows?

Jak nainstalovat Ubuntu místo Windows?

Stáhněte si VirtualBox pro Windows a nainstalujte jej do počítače. Stáhněte si soubor ISO ISO, který chcete nainstalovat, ze stránky stahování Ubuntu. Aktuální verze Ubuntu funguje pouze na 64bitových počítačích. V Ovládacích panelech systému Windows zjistěte, zda používáte 32bitový nebo 64bitový systém.

Přečtěte si více

Jak prejit z Ubuntu na Windows?

Pokud chcete nainstalovat systém Windows do systému s nainstalovaným systémem Linux, když chcete odebrat Linux, musíte odstranit oddíly používané operačním systémem Linux ručně. Oddíl kompatibilní se systémem Windows lze vytvořit automaticky během instalace operačního systému Windows. Jaký Linux místo Windows? Nejoblíbenější distribuce Linuxu: TOP 10 nejpoužívanějších...

  1. místo: MX Linux. Distribuci lze snadno otestovat jako živý systém ve virtuálním prostředí.
  2. místo: Manjaro Linux. | Zdroj: Manjaro Linux.
  3. místo: Linux Mint. | Zdroj: Linux Mint.
  4. místo: Pop!_ OS.
  5. místo: Ubuntu.
  6. místo: Debian.
  7. místo: Elementary OS.
  8. místo: Fedora.

Jak přeinstalovat Ubuntu?

Nejlepší je vstoupit do systému BIOS a nakonfigurovat jej tak, aby nejprve četl USB, poté jednotku DVD a poté pevný disk. Při spuštění z USB se zobrazí několik možností. Máme zájem o jeden z «Vyzkoušejte Ubuntu bez instalace"Nebo"Nainstalujte Ubuntu«. První vstoupí do živé relace a druhý přímo do instalačního programu. Pokud jde o to, jak nainstalovat ubuntu bez cd? Ano, je to možné. Ubuntu na váš počítač nainstaluje vlastní zavaděč (GRUB), který automaticky detekuje nainstalované operační systémy na vašem počítači a umožní vám zvolit si při každém startu ten, který právě potřebujete.

Podle toho, jak nainstalovat linux místo windows?

Prostě si stáhněte Ubuntu, vypalte si CD, vložte vypálené CD do vaší CD mechaniky a restartujte počítač (možná bude potřeba provést nastavení v BIOSu tak, aby počítač zaváděl systém z CD mechaniky). Podrobněji viz Jak vypálit ISO a Zavedení systému z CD. Z CD ve vaší mechanice se spustí funkční instalace Ubuntu. Jak nainstalovat Linux bez USB? Máme-li 3 některé prvním nezbytným krokem je spuštění UNetbootin připravit půdu. To bude extrahovat soubory potřebné k instalaci operačního systému Linux, Windows partition a potom upravit zavaděč a restart'll mají možnost vybrat si mezi Windows a UNetbootin.

Můžete se také zeptat, jak přeinstalovat ubuntu na windows 10?

Vložte instalační DVD s verzí Windows, kterou chcete nainstalovat a restartujte počítač. Stiskněte klávesu, aby se nenačítalo Ubuntu ale instalační DVD – podle toho, co se zobrazí na obrazovce, se může jednat o klávesu Esc nebo F12. Z dalšího menu pak vyberte jako volbu pro bootování CD-ROM. Jak preinstalovat Windows na Linux? Druhou (a rychlejší) možností je stažení ISO obrazu z internetových stránek a vlastnoruční vypálení na CD. K dispozici jsou také návody na instalaci z USB disku a další, spíše okrajové možnosti. Ubuntu používá jako grafické prostředí GNOME, které přestavuje asi nejlepší pracovní grafické prostředí vůbec.

Jak odstranit Linux z notebooku?

Odstranění Linuxu z disku lze provést vícero způsoby, asi nejjednodušším je použití libovolné live distribuce a programu fdisk, popřípadě cfdisk. Také je ale možné tento krok přeskočit, vyčistit MBR a až poté z Windows s použitím aplikace Správce disku všechny „nepohodlné“ oddíly smazat.

By Gefell Tashima

Jak spustit program pro win95? :: Jaká je nejnovější verze iOS?
Užitečné odkazy