Domovská stránka > C > Co Dělají Kočky?

Co dělají kočky?

Kočka může občas mrknout, anebo má oči zpola zavřené. Uši nemá nastražené, obvykle je má volně vzpřímené a namířené dopředu – pokud něco ve svém okolí zaslechne, může jimi mírně pootočit (každým uchem jiným směrem). Vousky má uvolněné; směřují do strany a jejich tvar v této poloze občas připomíná úsměv!

Přečtěte si více

Co znamená kočky?

Ve starém Egyptě byly kočky uctívány pro své nadpřirozené schopnosti, v pohádkách jsou vyobrazeny po boku čarodějnic. S kočkami se pojí také spousta lidových rčení, například „škrábe jako kočka“, nebo „hraje si s ním, jako kočka s myší“. Čím se živí kočky? Kočky jsou od přírody masožravci a lovci. Kočičí strava by se měla skládat především z masité stravy a měla by být bohatá na bílkoviny a na živočišné tuky. V průběhu dne můžeme kočku potěšit pamlskem určeným speciálně pro kočky.

Z jaké výšky skočí kočka?

Průměrná zdravá kočka však dokáže bez problémů vyskočit do výšky zhruba šestinásobku své výšky. Pokud tedy měří například 30 centimetrů, vyskočí bez zaváhání na plochy vysoké až 1,8 metru. Proč kočky kopou? Jedná se vlastně o normální obranně-útočné chování, kdy kočka v pozici na zádech kope svého soka tlapami do břicha. Jenže kočka si občas „splete“ kočičího protivníka s vaší rukou. Co se vlastně stalo? Kočka se k tomuto chování někdy uchyluje, když hra překročí pomyslnou hranici únosnosti.

Může se také zeptat, proč se kočky fackuji?

Někdy spolu kočky prostě nevychází a nerozumí si, někdy je spouštěčem konkrétní situace. Tou bývá nejčastěji spor o nějaký „zdroj“ – zdroj zábavy, zdroj pochutnání, zdroj odpočinku. Řeč těla se u takového fackovacího úderu dramaticky liší od nevinné výzvy ke hře. Jak se jinak řekne kočka? Slova podobná naší kočce jsou sice i v jiných slovanských jazycích – polsky je kočka kotka, bulharsky kótka, ukrajinsky kitka, rusky kóška – ale zjevně příbuzná pojmenování kočky jsou i v němčině – Katze, angličtině – cat, v latině – cattus a v řečtině – kattos.

Lidé se také ptají, odkud je kočka?

Předkem kočky domácí je africká kočka plavá a asijská kočka stepní. Svůj původ má kočka domácí na Středním východě. Kosti kočky plavé se nalezly v jeskyních dávných lidí. Jak se řekne kočka?

Substantivumsingulárplurál
nominativkočkakočky
genitivkočkykoček
dativkočcekočkám
akuzativkočkukočky
3 další řádky

Čím krmit ragdoll?

Royal Canin Ragdoll je krmivo, které bylo vyvinuto speciálně pro kočky Ragdoll. Kombinace brutnákového oleje, biotinu, vitamínu A a omega 3 a 6 mastných kyselin může prospívat zdraví kůže a kráse srsti. Taurin a EPA & DHA mohou podporovat zdraví srdce a sílu kontrakce srdečního svalu.

By Marmaduke Copass

Co chutná kočkám? :: Kdy se uvolní doména?
Užitečné odkazy