Domovská stránka > J > Jak Vypadá Fax?

Jak vypadá fax?

Fax čte (skenuje) psaný text nebo obrázek z papíru (typicky velikosti A4), rozkládá jej na body (pixely) a pošle jej v binární formě pomocí telefonní linky na jiný faxový přístroj. Ten zprávu přijme a vytiskne její kopii na papír nebo ji uchová elektronicky.

Přečtěte si více

Kolik čísel má fax?

Pro čísla v ČR tedy musí začínat na 420, pro Slovensko 421, pro Německo 49 apod. Kolik stojí poslat fax? Před aktivací služby je nutné zaplatit předplatné na první měsíc ve výši 250 Kč + 53 Kč DPH = 303 Kč, případně předplatné 3000 Kč + 630 Kč DPH = 3630 Kč, pokud si zvolíte předplacenou službu.

Kdy byl vynalezen fax?

Fax je ve skutečnosti nesmírně stará záležitost. Už v roce 1843 získal Alexander Bain (skotský vynálezce) patent na „Electric Printing Telegraph“. První komerční telefaxová služba se objevila už v roce 1865 v Paříži a Lyonu, ale k dnešním faxům měla ještě dost daleko. A další otázka, kdo pouziva fax? Lékaři a laboratoře často využívají faxy kvůli citlivým informacím o pacientech. Tato komunikace je populární pro rezervaci u mnoha hotelových řetězců. Firmy faxy používají kvůli tomu, že mají potvrzení, že zpráva druhé straně došla. Zpráva také neskončí v nevyžádané poště, jak tomu často je u e-mailů.

By Godrich Lipham

Jak vlozit fotku do emailu? :: Jak poslat fax z počítače?
Užitečné odkazy