Domovská stránka > C > Co Je To Obchod?

Co je to obchod?

Obchodování je základní činností všech investorů nebo investičních služeb; jedná se prostě o nákup, prodej nebo výměnu aktiv. Na finančních trzích lidé obchodují s cennými papíry, jako jsou akcie, měny, komodity a deriváty.

Přečtěte si více

Jak Členíme obchod podle území?

8 ČLENĚNÍ OBCHODU DLE ÚZEMÍ: VNITŘNÍ OBCHOD ZÁKLADNÍ SLOŽKA OBCHODU. USKUTEČŇUJE SE NA ÚZEMÍ JEDNOHO STÁTU. Účastní se ho podniky, obchodní společnosti a jednotliví občané jako kupující, ale i jako prodávající. ZAHRANIČNÍ OBCHOD PŘEDSTAVUJE OBCHODNÍ ČINNOST MEZI RŮZNÝMI STÁTY. Jak vznikl obchod? Obchod jako zvláštní, samostatná hospodářská činnost se začíná objevovat na rozhraní rodové a otrokářské společnosti po oddělení řemesel od zemědělství a města od vesnice. Vzniká zbožová výroba a z jednoduché zbožové výměny se stává peněžní směna. Majitelem výrobku je jeho výrobce a cílem výměny je získat jiný výrobek.

Jak funguje velkoobchod?

Velkoobchod je obchod prováděný ve velkém či větším měřítku, který není primárně určen pro koncového spotřebitele (domácnosti, jednotlivé osoby). Může jít o obchod mezi přímými výrobci a dalšími obchodníky nebo o obchod mezi specializovanými obchody konkrétního sortimentu (elektro, nápoje, stavebniny) a maloobchodníky. Co je to barter? Směnný obchod (též barterový obchod či jen barter) je výměna zboží nebo služeb za jiné zboží nebo služby bez použití peněz, nebo při alespoň částečném započtení hodnoty zboží nebo služby jiným zbožím nebo službou. Barterové obchody jsou považovány za nejzákladnější formu kompenzačních obchodů.

Co je to služba?

Služba je hospodářská činnost uspokojující určitou potřebu. Služby se obvykle rozlišují podle toho, zda uspokojují potřeby kolektivní nebo individuální. Kdy vznikly obchody? Jak vznikaly velké obchody

V srpnu 1930 v New Yorku otevřel Michael J. Cullen první supermarket. Nápad prodávat široký sortiment zboží v masovém měřítku a za nízké ceny předložil jako manažer už předtím v maloobchodní firmě, kde byl zaměstnán, ale vedení jeho nápad nestál ani za odpověď.

Jaké jsou funkce obchodu?

Iniciativní – Iniciativní ovlivňování výroby co do sortimentu, času, místa a množství a ovlivňování poptávky (marketing). Zajišťovací – Zajišťování racionálních zásobovacích cest s cílem snížení prodejní ceny ve vztahu k úrovni zásobování (logistika). Platební – Zajišťování včasné úhrady dodavatelům. Jak se nazývá prostor kde probíhá nákup a prodej? Trh je v ekonomice prostor, kde dochází ke směně statků a služeb.

Co je to velkoobchod?

VELKOOBCHOD – je spojovacím článkem mezi výrobními podniky a maloobchodem. Maloobchodní jednotky jsou ve srovnání s výrobními podniky malé, je jich mnoho, protože musí být blízko spotřebitele. Význam a základní funkce velkoobchodu: zásobuje maloobchodní síť, překonává časový rozpor mezi výrobou a spotřebou.

By Ott

Jaký je rozdíl mezi velkoobchodem a maloobchodem? :: Jak najít telefon pomocí čísla?
Užitečné odkazy