Domovská stránka > K > Kolik Vydělá Internetový Obchod?

Kolik vydělá internetový obchod?

Obrat českého ecommerce byznysu je sice 43 miliard, ale polovina z něj putuje mezi největších 3,4 % (tj. 940) eshopů. Když odhlédneme od gigantů (Alza.cz, Mall.cz, CZC.cz, Kasa.cz atd.) a dalších velkých eshopů, zjistíme, že průměrně si malý eshop vydělá 242 Kč (podrobný výpočet je ve slidech).

Přečtěte si více

Jak danit eshop?

Daně na základě paušálních výdajů se vyplatí u menšího typu podnikání zjednodušeně řečeno do cirka 1 mil. Kč. Například u živností volných, které jsou nejčastěji využívané při provozování e-shopů, činí paušální výdaj až 60 %, nejvýše 1 200 000 Kč za rok. Co sledovat na Google Analytics? Statistiky, které nás zajímají jsou:

  • Počet návštěvníků stránek.
  • Podíl nových návštěvníků
  • Průměrná doba, kterou návštěvníci na stránkách strávili.
  • Z jakých zdrojů na stránky přišli.
  • Které odkazující stránky byly nejúspěšnější
  • Která klíčová slova přivedla nejvíce návštěvníků
  • Kolik návštěvníků přišlo ze sociálních sítí

Jak pripojit Google Analytics?

Přejděte na adresu google.com/analytics. Zahajte vytváření účtu kliknutím na tlačítko Začít zdarma. Pokud již Google Analytics máte, klikněte na Přihlásit se do Analytics. Nastavte službu Analytics na svém webu nebo v aplikaci. Jak se pracuje s Google Analytics? Co je Google Analytics? Google Analytics je analytický nástroj od Google, pomocí kterého můžete zadarmo sledovat dění na svých webových stránkách či e-shopu. Můžete sledovat počet návštěvníků, obraty obchodu, zdroje návštěv a mnoho dalších metrik, které Vám pomůžou lépe pochopit a zlepšit stav a výkon vašeho webu.

Jak si vybrat eshop?

Nejlepší komerční e-shopy

  • Upgates. 91% 122 recenzí
  • Shoptet. 90% 1030 recenzí
  • ByznysWeb. 86% 76 recenzí
  • Pronajímaný oXyShop. 85% 91 recenzí
  • Eshop-rychle. 85% 64 recenzí
Co musí být uvedeno na výrobku? 14 živnostenského zákona). Na dokladu musí být uvedena identifikace podnikatele, datum prodeje zboží nebo služby, druh zboží nebo služby a cena. Pokud je prodej výrobku spojen s jeho následnou dodávkou, musí doklad obsahovat také místo určení a datum dodávky.

Jak na obchodní podmínky?

Obchodní podmínky musí vždy obsahovat následující údaje:

  1. identifikaci subjektu: název společnosti/jméno živnostníka, sídlo, IČ, informace o zapsání společnosti v obchodním rejstříku,
  2. vysvětlení pojmů: kdo je kupující jako koncový spotřebitel, kdo je kupující, který produkty využívá k vlastnímu podnikání,
Jak rozjet e-shop s oblečením? Jak rozjet e-shop a dostat svůj e-shop s oblečením do zisku?
  1. Ujasněte si, čím se chcete od konkurenčních e-shopů s oblečením odlišit.
  2. Poznejte svou cílovou skupinu.
  3. Místo otravných reklam nebo nudných popisků produktů vyprávějte příběhy.
  4. Budujte svou značku.
  5. Bez dat se nepohnete – měřte, co se dá.

Jak si otevřít obchod?

Osoba, která se rozhodne otevřít obchod s potravinami, si musí nejprve zřídit živnost. Provozování obchodu s potravinami spadá podle živnostenského zákona do živnosti volné, která se úřadům pouze ohlašuje. Není nutné prokazovat žádnou odbornou způsobilost, budoucí živnostník musí pouze splňovat všeobecné podmínky.

By Dion Blauch

Co znamená website? :: Jak funguje internetový obchod?
Užitečné odkazy